Incendiu puternic la sediul gigantului farma care produce Ozempic, medicamentul pentru slăbit aflat în centrul unor controverse

0
Publicat:

Un incendiu de amploare a izbucnit miercuri, 22 mai 2024, la o clădire de birouri din Copenhaga aparținând gigantului farmaceutic danez Novo Nordisk, producătorul cunoscutelor medicamente pentru slăbit Ozempic și Wegovy.

Incendiu. FOTO Arhivă
Incendiu. FOTO Arhivă

Incendiul a izbucnit în Bagsvaerd, o suburbie nordică a Copenhaguei, și a cuprins rapid acoperișul clădirii.

Este un incendiu masiv. Avem aproximativ 100 de pompieri la fața locului”, a declarat Martin Smith, șeful operațiunilor din cadrul pompierilor din Copenhaga, pentru theguardian.

Acesta a confirmat că toată clădirea a fost evacuată în siguranță.

Focul ar fi pornit de la un container aflat pe un șantier din apropiere al Novo Nordisk, înainte de a se propaga la clădirea de birouri adiacentă, aparținând tot companiei, din Bagsvaerd. Coloane dense de fum negru s-au ridicat pe cer, fiind vizibile de la kilometri distanță, a raportat agenția de știri daneză Ritzau.

Acesta este al doilea incendiu la o facilitate Novo Nordisk din ultimele zile. Săptămâna trecută, a avut loc un incendiu la un alt șantier al companiei din Kalundborg, dar care nu a perturbat producția medicamentelor lor.

Până în prezent nu au fost raportate victime. Cauza incendiului este încă în curs de investigare.

ozempic jpg

Medicamentele pentru slăbire, în vizorul UE. Agenția pentru medicamente va revizui rapoartele despre gândurile suicidare

UE va reexamina rapoartele referitoare la tendințele suicidale și medicamentele pentru slăbire, relatează Reuters.

Un comitet al Agenției Europene pentru Medicamente va desfășura în această săptămână o întâlnire dedicată anchetei sale privind rapoartele legate de gândurile suicidare în urma administrării medicamentelor pentru diabet și pierdere în greutate, precum Ozempic de la Novo Nordisk (NOVOb.CO), conform unei agende prezentate luni, scrie Reuters.

Mai multe femei au rămas însărcinate în mod surprinzător în timp ce luau medicamente pentru slăbit, respectiv Ozempic, în ciuda faptului că luau anticoncepționale sau aveau un istoric de probleme de fertilitate.  

În prezent, unele dintre ele spun că se confruntă cu simptome intense, cum ar fi foamea extremă și creșterea rapidă în greutate, după ce au renunțat la aceste medicamente de la zero pentru a proteja sănătatea copilului lor, scrie USA Today.

 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite