Alimentele miraculoase care îți omoară foamea și te ajută să slăbești. Imită efectele medicamentelor

0
Publicat:

Medicamentele concepute pentru a trata diabetul, cum ar fi Ozempic și Wegovy, au devenit, totodată, o metodă de slăbit tot mai populară. În Statele Unite sunt într-atât de solicitate, încât cu greu se mai găsesc pe piață. În loc de medicamente, consumul anumitor alimente ar putea ajuta, de asemenea, la pierderea în greutate, potrivit specialiștilor.

Consumul anumitor alimente favorizează scăderea în greutate FOTO Arhivă
Consumul anumitor alimente favorizează scăderea în greutate FOTO Arhivă

Prețul medicamentelor folosite pentru pierderea în greutate este unul ridicat. Aprovizionarea pentru o lună costă între 900 și 1.300 de dolari, motiv pentru care oamenii încearcă să găsească alternative, notează Daily Mail.

De exemplu, utilizatorii TikTok au început o tendință numită „Oatzempic” – o combinație a cuvintelor „ovăz” și „Ozempic”, care implică consumul zilnic al unui amestec de ovăz instant, apă și suc de lămâie proaspăt stors.

Unii susțin că amestecul va ajuta la scăderea a până la aproximativ 20 de kilograme, în două luni.

Un dietetician a declarat pentru Daily Mail că alimentele care declanșează efecte asemănătoare utilizării de Ozempic nu se limitează doar la ovăz.

Michelle Routhenstein a spus că alimentele bogate în proteine, fibre - cum ar fi ovăzul - sau apa declanșează eliberarea de glucagon (GLP-1) - hormonul de „sațietate” care este declanșat și de Ozempic. Ele au, totodată, un număr redus de calorii, iar costurille sunt substanțial reduse, în comparație cu alternativele pe bază de rețetă.

Alimente care favorizează scăderea în greutate

Curry de linte și tocăniță de fasole

FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Lintea face parte din familia leguminoaselor, iar leguminoasele sunt bogate in fibre, ceea ce le face să se digere mai lent.

Ele conțin fibre solubile - cele care absorb apă - care cresc secreția de GLP-1 în intestin, dar la o scară mult mai puțin intensă decât Ozempic.

O analiză din 2014 de la Universitatea din Toronto a constatat că persoanele care au mâncat mese cu leguminoase s-au simțit cu 31% mai sătule decât cele care au mâncat mese cu paste și pâine.

Supă minestrone

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Supele, în general, pot fi chiar mai sățioase decât o masă solidă, făcută din aceleași ingrediente, a constatat un studiu din 2020. Routhenstein a avertizat că nu toate supele sunt la fel, când vine vorba de valoarea lor nutritivă. O supă minestrone va fi probabil cea mai bună opțiune, datorită conținutului de fibre din fasole, legume și carbohidrați.

Merele

FOTO Alex Vlaicu
FOTO Alex Vlaicu

Fructele sunt o opțiune bună de gustare, deoarece sunt sărace în calorii și bogate atât în fibre, cât și în apă, ceea ce nu va determina creșterea glicemiei. Routhenstein a spus că unele fructe, cum ar fi merele, au un conținut mai mare de fibre decât fructele mai dulci, cum ar fi pepenii. Cu toate acestea, deși acestea pot fi o opțiune sănătoasă, cel mai probabil ele trebuie să fie asociate cu alte ingrediente pentru a crea senzația de sațietate.

Germeni și broccoli

FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

La fel ca fructele, legumele sunt o opțiune sănătoasă, cu conținut scăzut de calorii, pentru a ne menține sațietatea. Ele conțin vitamine esențiale, fibre și apă și zaharuri puține sau chiar deloc. Nutriționista recomandă legume precum broccoli, conopida și varza de Bruxelles, dar a adăugat că depinde și de percepția asupra mâncării.

Există unele alimente care sunt doar reconfortante pentru tine și care, în sine, sunt sătioase. Dacă preferați texturi crocante decât moi, de exemplu, implementarea mai multor legume crocante în dietă vă poate ajuta să vă simțiți mai mulțumiți”, a spus ea pentru sursa citată.

Brânza de vaci/ iaurt grecesc

FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Studiile au arătat că produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi brânza de vaci și iaurtul grecesc, ar putea ajuta la pierderea în greutate și la reducerea apetitului viitor. Specialista a spus că, deoarece aceste produse sunt sărace în grăsimi și bogate în proteine, durează mai mult pentru a fi digerate, menținând săturația pentru mai mult timp.

Ouă și pește

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Consumul de ouă la micul dejun vă poate ajuta să vă mențineți satul mai mult timp pe parcursul zilei, a constatat un studiu din 2020, care a făcut comparație cu persoanele care au consumat cereale și suc. În plus, peștele este bogat în acizi grași omega-3, care s-a dovedit a crește senzația de sațietate la persoanele cu obezitate. Nutriționista a explicat că proteina animală conține mai multe proteine pe gram decât proteinele vegetale, ceea ce o face mai eficientă.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite