Herson: Cel puțin șase morți în urma unui bombardament rusesc. Atacul, efectuat în timp ce Putin spunea că nu luptă împotriva ucrainenilor

0
Publicat:

Cel puțin şase civili au fost răniți şi alții 12 într-un bombardament efectuat de ruși asupra unei piețe și stații de transport în comun din orașul Herson, în sudul Ucrainei.

FOTO Twitter @DefenceU
FOTO Twitter @DefenceU

Potrivit comandamentului militar din sudul Ucrainei, oraşul Herson a fost bombardat în timp ce Vladimir Putin își ţinea discursul în care susţinea că Rusia nu este în război cu poporul ucrainean.

„Armata rusă bombardează puternic Hersonul, ucigând din nou fără milă populaţia civilă”, a scris pe Telegram preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, confirmând totodată bilanţul victimelor.

„Lumea nu are dreptul să uite nicio clipă că cruzimea şi agresiunea Rusiei nu au limite”, a adăugat el sub imagini cu cadavre pe caldarâm, vitrine sparte şi o staţie de autobuz distrusă.

Potrivit autorităților locale, ruşii au atacat cu lansatoare de rachete multiple Grad.

Ucraina a recucerit Hersonul în noiembrie, după aproape opt luni de ocupaţie rusă.

Forţele armate ale Rusiei ajunseseră acolo la scurt timp după lansarea invaziei sale pe teritoriul ucrainean. Oraşul şi zonele din împrejurimi sunt acum bombardate aproape neîncetat de ruşi de pe malul stâng al fluviului Nipru, transmite Reuters.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite