Haos la Londra după ce trenurile Eurostar au fost anulate din cauza inundării unor tuneluri VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Planurile de călătorie de Anul Nou a mii de britanici au fost date peste cap după ce trenurile Eurostar și ale căilor ferate de sud-est au fost anulate pe fondul inundațiilor din tunelurile de sub râul Tamisa, relatează Daily Mail.

Călători așteaptă în Gara St Pancras după anularea mai multor trenuri FOTO Captură
Călători așteaptă în Gara St Pancras după anularea mai multor trenuri FOTO Captură

Eurostar a anulat un total de 29 de servicii între Londra și Europa, după ce tunelurile de la gara Ebbsfleet International din Kent s-au umplut cu apă, perturbând serviciile de mare viteză la câteva zile după ce grevele au provocat perturbări de Crăciun.

National Rail a transmis că situația va dura cel puțin până la sfârșitul zilei de sâmbătă – dar clienții furioși susțin că nu au fost informați înainte de a ajunge în stații.  „Mulțumesc că ați stricat vacanța de Crăciun!”, a postat un călător pe contul de Twitter al Eurostar.

Jurnalistul Simon Calder a spus că a vorbit cu familiile „în lacrimi pentru că călătoria lor la Disney a fost anulată” cu câteva zile înainte de Anul Nou, iar alții căutau cu disperare zboruri și feriboturi.

Thameslink a avertizat pasagerii să se aștepte la întârzieri ale serviciilor din cauza lipsei de personal, informând pasagerii să se aștepte la întârzieri sâmbătă și chiar anulări ale trenurilor duminică.

Un tată care și-a surprins fiicele gemene cu o excursie la Bruxelles de Anul Nou spune că riscă să piardă cel puțin 900 de lire sterline din cauza anulărilor neașteptate.

Mike Hardie, în vârstă de 40 de ani, și partenera sa Neecey și-au surprins pe gemenele de 11 ani Samira și Naima cu călătoria în această dimineață, făcându-și valizele și trezindu-le cu vestea că plecau în vacanță.

Eurostar le-a rezervat un tren alternativ care ar trebui să plece în seara asta – dar cu tunelul probabil să fie închis până la sfârșitul zilei și fără rută alternativă, el admite că ar putea fi nevoit să accepte situația și pur și simplu să se întoarcă acasă.

„Eurostar spune doar că sunt „probleme de infrastructură” dar când am vorbit cu cineva față în față ne-a spus că sunt inundații în tuneluri. Nu știm sigur ce se întâmplă”, a spus el, adăugând: Cel mai frustrant lucru este lipsa de comunicare. Ne-am trezit cu toții la ora cinci azi dimineață și trenul nostru trebuia să plece după ora 8 dimineața. „Am reușit rezervăm un tren pentru 19:30, dar mă întreb dacă se va întâmpla cu adevărat...„Dacă nu, și mergem mâine, vom petrece doar 24 de ore la Bruxelles și pur și simplu nu ar merita. Nici măcar nu sunt sigur dacă asigurarea mea de călătorie o va acoperi sau dacă vor spune doar că este un act de Dumnezeu pentru că este vremea. Este groaznic, îngrozitor, inacceptabil.

Doi tineri căsătoriți care se aflau în vizită din New York au spus că planurile lor de a petrece Revelionul la Disneyland Paris au fost „distruse” din cauza haosului călătoriilor Eurostar.

Nicole Carrera, în vârstă de 29 de ani, și soțul ei Christopher, în vârstă de 31 de ani, urmau să ia un tren de la Londra St Pancras International până la Paris sâmbătă dimineață, dar acesta a fost anulat din cauza inundațiilor.

 Carrera, care lucrează pentru firma de cosmetice L'Oreal, a declarat agenției de presă PA: „Ne-am căsătorit în octombrie și aveam această călătorie planificată înainte de a ne logodi.

„Așa că suntem la Londra de miercuri și am vrut să plecăm astăzi, pentru că de fapt trebuia să mergem mâine la Disney Paris pentru Revelion. Deci, evident că acele planuri s-au distrus pentru că acum nu vom ajunge mâine la Paris până la ora 18.00. Așa că o să ne plimbăm prin oraș (Paris) mâine când ajungem acolo și, în sfârșit, ajungem la hotelul nostru.

Problemele cu inundațiile au devenit evidente vineri seară, când Southeastern a postat pe Twitter spunând că vor rula servicii „foarte limitate” către și dinspre St Pancras atunci când unul dintre tunelurile de la Ebbsfleet s-a umplut cu apă.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-12912005/More-Eurostar-chaos-trains-St-Pancras-France-cancelled-Southeastern-Trains-hold-tunnel-flooding-Thameslink-services-axed-staff-shortages.html#v-1685742767697379682

Operatorul a împărtășit o imagine a tunelului feroviar, cu șina complet scufundată, iar ulterior a postat un videoclip cu apa curgând în pasajul subteran.

Tunelurile sunt folosite de trenuri de mare viteză, cum ar fi Eurostar, pentru a se conecta la Tunelul Mânecii,

Trenurile Eurostar au o capacitate de aproximativ 750 de pasageri – ceea ce sugerează că au fost afectate planurile a mii de călători.

În ciuda faptului că inundațiile de la Ebbsfleet au devenit evidente ieri, pasagerii internaționali care se îndreptau spre continent păreau a nu fi fost deloc informați când au sosit la St Pancras în această dimineață.

Un călător pe nume Jamal a postat pe X, la scurt timp după ora 5.30, sâmbătă, că panourile de plecare „au schimbat brusc toate trenurile în anulate”, fără avertisment.

El a întrebat: „Există un tren de schimb? Care sunt opțiunile noastre?

Alți pasageri și-au exprimat confuzia față de faptul că Eurostar încă spune că unele trenuri sunt pregătite să circule – chiar dacă toate serviciile către continent trebuie să treacă prin tunelul inundat pentru a ajunge în Europa.

Consilierul Camden, Liam Martin-Lane, a cerut oamenilor să verifice dacă trenurile lor au fost afectate înainte de a se îndrepta către terminalul feroviar internațional.

El a postat pe Twitter: „Absolut NU trenuri Southeastern sau Eurostar în sau din #StPancras.

„Vă rugăm să verificați cu compania feroviară înainte de a veni la gară, pentru a evita supraaglomerarea.”

Un purtător de cuvânt al Eurostar a declarat pentru MailOnline înainte de prânz  „Eurostar a fost nevoit, din păcate, să anuleze alte 15 trenuri către și dinspre Londra, din cauza situației care nu se îmbunătățește cu inundațiile din tunelurile dintre St Pancras International și Ebbsfleet.

„Network Rail continuă să facă tot ce poate și va actualiza Eurostar dacă orice serviciu poate continua mai târziu în cursul zilei. Eurostar regretă problemele neprevăzute care afectează clienții și serviciile noastre. Înțelegem că acesta este un moment vital pentru a ajunge acasă la sfârșitul sezonului festiv și înainte de Anul Nou. Facem tot ce putem pentru a remedia situația. Clienții sunt încurajați să viziteze site-ul web Eurostar pentru mai multe informații despre călătoria lor și dreptul la compensație.”

Potrivit agenţiei britanice PA, trenurile au fost anulate din cauza inundării unui tunel în sudul Angliei. Trenurile au fost anulate "până la sfârşitul zilei", în timp ce sunt aşteptate ploi puternice, adaugă PA.

Pe 21 decembrie, în plină perioadă a plecărilor în vacanţă, pasagerii de Eurostar s-au confruntat deja cu numeroase anulări de trenuri, din cauza unei greve-surpriză ce a paralizat tunelul de sub Canalul Mânecii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite