Serviciile feroviare Eurostar au fost în haos miercuri, vameşii francezi demonstrând cum ar fi Brexitul fără acord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
eurostar

Serviciile feroviare ale Eurostar între Paris şi Londra au înregistrat miercuri întârzieri mari, vameşii francezi efectuând controale suplimentare de securitate, pentru a demonstra presiunile pe care le-ar exercita ieşirea Marii Britanii din UE fără un acord asupra forţei lor de muncă, transmite Reuters.

Astfel, serviciile efectuate de operatorul feroviar Eurostar au înregistrat întârzieri şi de două ore la Gare du Nord din Paris.

Mii de pasageri au stat la coadă pentru a trece de punctele de control, în timp ce ofiţerii vamali puneau întrebări pasagerilor şi le controlau bagajele.

”Mă simt ca un pion în jocul Brexitului, fiind blocat în Gare du Nord în timp ce personalul francez dovedeşte ce groaznic va fi Brexitul”, a scris pasagera Lucy Hagger pe Twitter.

Vameşii francezi au început acest protest luni, în porturile din Calais şi Dunkirk, unde s-au format cozi lungi de camioane în timp ce erau efectuate controale amănunţite.

Sindicatele din spatele protestelor afirmă că întârzierile scot în evidenţă necesitatea angajării unui număr mai mare de vameşi.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite