Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul armat de la sala de concerte din Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gruparea militantă sunită Stat Islamic a revendicat pe canalul de Telegram al grupului, responsabilitatea pentru atacul de la sala de concerte de la periferia Moscovei, soldat cu cel puţin 40 de morţi şi peste 100 de răniţi, informează Reuters, scrie AGERPRES.

Steag mișcare Stat Islamic FOTO: Shutterstock
Steag mișcare Stat Islamic FOTO: Shutterstock

Combatanţi ai Statului Islamic „au atacat o mare adunare (...) în împrejurimile capitalei ruse Moscova”, a transmis gruparea pe unul dintre conturile sale de pe Telegram, potrivit France Presse.

Informațiile nu au putut fi verificate independent. Grupul cunoscut și ca ISIS, a executat atacuri în mai multe țări, cu toate acestea corespondentul Gordon Corera din partea BBC a spus că grupul și-a asumat în trecut atacuri pe care nu le-a comis, scrie BBC

Cel puţin 40 de oameni au fost ucişi şi peste 100 răniţi în momentul în care bărbaţi înarmaţi care purtau uniforme de camuflaj au deschis focul asupra mulţimii la un concert desfăşurat la sala Crocus City Hall de lângă Moscova, potrivit serviciului federal de securitate al Rusiei, FSB.

FSB a informat că atacatorii au deschis focul în timpul încercării de reținere și au fost „au fost neutralizați în schimbul de focuri”, dar au fost oferite puține informații despre desfășurarea evenimentelor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite