Cine e responsabil pentru carnagiul din Iran? Ipoteza luată în calcul de SUA

0
Publicat:

Dubla explozie care a ucis miercuri în Iran 95 de persoane lângă mormântul lui Qassem Soleimani, seamănă cu un „atac terorist" de tipul celor efectuate de gruparea Stat Islamic (SI), a afirmat un înalt responsabil american, scrie AFP, citată de Agerpres.

„Pare ca un atac terorist, genul de lucru pe care SI l-a făcut în trecut, şi asta presupunem în acest moment", a declarat presei acest înalt responsabil al administraţiei preşedintelui Joe Biden, sub protecţia anonimatului.

Explozia a ucis 95 de persoane. FOTO captură video Tasnim News
Explozia a ucis 95 de persoane. FOTO captură video Tasnim News

Două explozii cauzate de „atacuri teroriste" au ucis 95 de persoane şi rănit 211 la o ceremonie în Iran pentru comemorarea generalului Qassem Soleimani, comandantul Forţei Al-Quds din cadrul Corpului Gărzilor Revoluţionare, au anunţat miercuri oficiali iranieni.

Qassem Soleimani a fost ucis de o dronă americană în 2020.

Ce a cerut ayatollahul Ali Khamenei comandamentului iranian 

 Amintim că liderul spiritual al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, le-a cerut conducătorilor militari să prevină cu orice preț o ciocnire directă cu Statele Unite, a relatat miercuri ziarul New York Times, citând surse.

Potrivit acestora, Khamenei crede că exploziile din apropierea unui cimitir din orașul iranian Kerman s-au înscris într-o campanie israeliană menită să distragă atenția comunității mondiale, indignate de războiul din Fâșia Gaza.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite