Gestul lui Papa Francisc care a emoționat o lume întreagă VIDEO

0
0

În cadrul unei ceremonii publice desfăşurate joi, 8 decembrie 2022, în centrul Romei, Papa Francisc nu şi-a putut reţine lacrimile în timp ce a vorbit despre războiul din Ucraina.

Cu ocazia tradiţionalei ceremonii omagiale dedicate Fecioarei Maria în cadrul sărbătorii Imaculata Concepţie, zi de sărbătoare legală în Italia, Papa Francisc a mers în cursul după-amiezii de joi în apropiere de Piaţa Spaniei, până în faţa statuii Fecioarei Maria, care este instalată în vârful unei soclu înalt.

„Fecioară Neprihănită, aş vrea să-ţi aduc astăzi mulţumirea poporului ucrainean...“, a rostit suveranul pontif în timp ce îşi citea discursul stând în picioare, după care s-a întrerupt, copleşit de emoţie.

Vizibil emoţionat şi cu ochii în lacrimi, papa Francisc a rămas apoi în tăcere timp de mai multe secunde, după care a fost aplaudat călduros de mulţimea prezentă.

Papa Francisc, în lacrimi FOTO Profimedia
Papa Francisc, în lacrimi FOTO Profimedia

Suveranul pontif şi-a reluat apoi discursul, sprijinindu-se de braţul fotoliului, dar rămânând în picioare: „poporului ucrainean pentru pacea pe care o cerem de la Domnul de multă vreme“.

„Trebuie, în schimb, să-ţi amintesc din nou“, a continuat el cu vocea sugrumată încă de emoţie, „supliciul copiilor, al persoanelor vârstnice, al taţilor şi al mamelor, al tinerilor din această ţară martirizată care suferă atât de mult“.

În rugăciunea Angelus oficiată la prânz în Piaţa Sfântul Petru, papa Francisc a evocat „dorinţa universală pentru pace, în special pentru Ucraina martirizată, care suferă atât de mult“.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite