Papa compară războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei cu atrocitățile naziștilor împotriva evreilor

0
0

Papa Francisc a comparat miercuri suferinţele îndurate de ucraineni din cauza agresiunii militare ruse cu fapte întâmplate în cel De-al Doilea Război Mondial.

Papa Francisc compară agresiunea Rusiei în Ucraina cu exterminarea evreilor
Papa Francisc compară agresiunea Rusiei în Ucraina cu exterminarea evreilor

''În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, această operaţiune a condus la exterminarea a aproape două milioane de persoane, majoritatea de origine evreiască. Fie ca amintirea acestui eveniment oribil să dea naştere unor decizii şi acţiuni pentru pace. Istoria se repetă. Vedem ce se întâmplă acum în Ucraina. Să ne rugăm pentru pace'', a spus suveranul pontif.

Implementarea "operaţiunii Reinhardt" în 1942 şi 1943 în taberele de exterminare de la Belzec, Sobibor şi Treblinka a dus la uciderea a circa 1,7 milioane de evrei şi a unui număr necunoscut de polonezi, romi şi prizonieri de război sovietici, transmite Agerpres.

Rusia a declanşat în 24 februarie o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite