Germania îi va instrui pe militarii ucraineni în folosirea tancurilor Leopard 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata germană va începe săptămâna viitoare la baza sa din Munster (nordul Germaniei) instructajul militarilor ucraineni în folosirea tancurilor de luptă Leopard 2, a informat revista germană Der Spiegel, preluată de EFE.

Spania și Portugalia se numără printre țările care au promis tancuri Leopard FOTO PROFIMEDIA
Spania și Portugalia se numără printre țările care au promis tancuri Leopard FOTO PROFIMEDIA

Potrivit sursei citate, primii militari ucraineni care vor fi instruiţi au sosit deja în Germania, iar o parte dintre ei vin direct de pe front, din apropierea oraşului Bahmut, în regiunea ucraineană Doneţk.

Armata germană ia în calcul un instructaj rapid în care militarii ucraineni să înveţe elementele fundamentale ale folosirii tancurilor Leopard 2 şi posibilităţile combinării acţiunii acestor blindate cu cea a transportoarele blindate Marder. Militarii ucraineni vor fi instruiţi cu privire la folosirea blindatelor Marder tot la Munster.

EFE, citat de Agerpres, notează că instructajul rapid permite doar o pregătire asupra caracteristicilor esenţiale ale tancurilor Leopard 2, în condiţiile în care, în situaţii normale, instructajul privind folosirea acestor tancuri grele durează câţiva ani. Militarii ucraineni ar urma să revină pe front, împreună cu tancurile Leopard 2, la sfârşitul lunii martie.

Potrivit informaţiilor publicate de Der Spiegel, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, 1.500 de militari ucraineni au primit instructaj în Germania cu privire la folosirea sistemelor de apărare antiaeriană, a transportoarelor blindate Marder sau a obuzierelor Panzerhaubitze 2000. Toate acestea sunt sisteme pe care Germania le-a pus ulterior la dispoziţia Ucrainei, aminteşte EFE.

La 25 ianuarie, guvernul german şi-a stabilit ca obiectiv trimiterea în Ucraina de tancuri Leopard 2 pentru două batalioane, un batalion ucrainean incluzând de obicei 31 de blindate, potrivit EFE.

Paisprezece tancuri Leopard 2 vor fi furnizate direct de Germania, în timp ce restul ar urma să fie trimise Ucrainei de către alţi aliaţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite