Tancurile britanice, operaţionale în Ucraina luna viitoare. 10.000 de soldați ucraineni se antrenează cu arme NATO

0
Publicat:

Tancurile Challenger promise de guvernul britanic Ucrainei vor fi operaționale luna viitoare pe frontul ucrainean. Anunțul a fost făcut de premierul britanic Rishi Sunak, în cadrul unei conferințe de presă. 

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

"Echipele ucrainene care au sosit săptămâna trecută (pentru a se antrena în Regatul Unit, n.red.) vor folosi tancuri Challenger 2 pentru a apăra suveranitatea teritorială a Ucrainei luna viitoare", a declarat Sunak alături de preşedintele ucrainean Zelenski, în sud-vestul Angliei.

Premierul britanic a afirmat că 10.000 de soldați ucraineni s-au deplasat în Regatul Unit pentru a lua parte la antrenamente, în timp ce alți zeci de soldați ucraineni au venit pentru a învăța cum să utilizeze tancurile Challenger 2.  

"Facem antrenamente pe aeronave de luptă pentru prima dată. Vrem să facem mai multe din acestea, să ne asigurăm că forțele armate ucrainene sunt antrenate pe echipament NATO. Tancurile Challenger vor fi pe câmpul de luptă în câteva săptămâni”, a adăugat Rishi Sunak.

Volodimir Zelenski a fost miercuri la Londra, acolo unde a primit promisiuni din partea Marii Britanii pentru pregătirea piloților militari ucraineni care ar urma să folosească avioane de luptă occidentale.

Întâlnirile pe plan extern ale liderului ucrainean au continuat miercuri seară la Paris, acolo unde a avut un dineu cu omologul său francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz.

Joi urmează o nouă vizită la Bruxelles acolo unde Zelenski speră să obțină mai multe tancuri grele din partea țărilor occidentale. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite