Germania anunţă că va extinde sprijinul pentru poliţia aeriană NATO în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ MAPN
FOTO: Facebook/ MAPN

Germania este pregătită să-şi extindă sprijinul pentru misiunea de poliţie aeriană a NATO în România şi să dea curs şi altor solicitări din partea alianţei, a anunţat, joi, ministrul Apărării Christine Lambrecht, potrivit CNN.

„Am dat ordin să ne extindem şi şă mărim angajamentul pe care îl avem faţă de poliţia aeriană din România”, le-a transmis Christine Lambercht reporterilor, joi, adăugând că Germania este pregătită să se conformeze şi cererilor ulterioare din partea NATO, arată sursa citată.

La începutul acestei luni, Germania a trimis trei avioane de luptă pentru a participa la misiunea NATO de protejare a spaţiului aerian românesc. De asemenea, Germania a desfăşurat recent încă 350 de militari în Lituania, ca parte a angajamentului său NATO, pe lângă cei 550 de soldaţi care fac parte din unitatea de luptă NATO condusă de germani.

Vezi şi: LIVE TEXT | Rusia a invadat Ucraina. Armata rusă anunţă că a scos din serviciu baze aeriene. Forţe ruse pătrund în Kiev

Mărturiile ucrainenilor, după atacul Rusiei: „Oamenii au început să părăsească Kievul. Au cumpărat produse, au retras banii de la bancomate”

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite