Germania a predat Ucrainei un sistem modern de apărare antiaeriană IRIS-T

0
Publicat:

De luni de zile, guvernul federal al Germaniei promitea Ucrainei un sistem modern de apărare aeriană. Marți dimineață, arma antiaeriană Iris-T a fost predată armatei ucrainene, potrivit revistei Der Spiegel.

IRIS T este cel mai modern sistem de apărare aeriană din Germania FOTO Getty Images
IRIS T este cel mai modern sistem de apărare aeriană din Germania FOTO Getty Images

Germania a predat Ucrainei primul dintre cele patru sisteme de apărare aeriană Iris-T SLM promise. Potrivit sursei citate, predarea a avut loc marți în apropierea graniței dintre Polonia și Ucraina.

Astfel, guvernul federal german își ține promisiunea pe care cancelarul Olaf Scholz ( SPD ) a făcut-o deja în Bundestag la începutul lunii iunie.

Luni, ministrul Apărării Christine Lambrecht (SPD) a promis o livrare anticipată. Prima predare a fost planificată inițial pentru noiembrie.

Potrivit guvernului federal, arma este cel mai modern sistem de apărare aeriană din Germania. A fost dezvoltat de compania germană de armament Diehl Defence din Überlingen.

Sistemul antiaerian de la sol este destinat în primul rând să protejeze populația civilă prin respingerea atacurilor aeriene ale armatei ruse. Potrivit cancelarului Scholz, orașele mari ar putea fi protejate și împotriva raidurilor aeriene.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite