George W. Bush, șocat să descopere că Prigojin l-a servit la o cină în Sankt Petersburg: „Tot ce știu este că am supraviețuit“

0
Publicat:

Fostul președinte George W. Bush a declarat duminică că a fost șocat să descopere că Evgheni Prigojin l-a servit la cină în urmă cu mai bine de 17 ani.

George W Bush servit de Evgheni Prigojin, la o cina cu Putin pe 14 iulie 2006 Foto AFP
George W Bush servit de Evgheni Prigojin, la o cina cu Putin pe 14 iulie 2006 Foto AFP

În timpul unei conferințe de la Kiev, George W. Bush, care a fost prezent printr-un apel video,  a fost întrebat dacă vestea morții lui Prigojin într-un accident de avion a fost "șocantă" pentru el.

„Nu, ceea ce este șocant pentru mine este că am văzut zilele trecute o fotografie de la un summit G8 din Sankt Petersburg, unde el era tipul care îmi servea mâncarea“, a spus Bush. „Era bucătarul lui Putin, iar el era în poză“, a spus fostul președinte, schițând un zâmbet.

Bush a spus că nu-și amintește să-l fi întâlnit personal pe liderul mercenarilor. „Tot ce știu este că am supraviețuit", a adăugat el.

Fostul președinte a fost apoi întrebat dacă este de părere că liderul rus Vladimir Putin ar putea supraviețui consecințelor războiului din Ucraina, dacă conflictul nu se va încheia în favoarea Moscovei.

„Asta depinde de poporul rus. Nu depinde de poporul american. Nu depinde de poporul ucrainean“, a răspuns Bush. „Depinde de poporul rus să decidă. Sunt oameni inteligenți“.

O fotografie datată 14 iulie 2006 arată momentul în care Bush și soția sa, Laura Bush, l-au întâlnit pe Prigojin când cuplul a luat masa cu Putin. Prigojin părea să-i prezinte sau să-i servească lui Bush o băutură.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite