Într-o înregistrare video difuzată postum, Prigojin vorbeşte despre problemele lui de securitate VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 O înregistrare video cu Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner, a fost difuzată postum joi, la opt zile după moartea sa.

Evgheni Prigojin Foto Profimedia
Evgheni Prigojin Foto Profimedia

Materialul a fost publicat de canalul de Telegram Grey Zone, legat de Wagner, cu precizarea că fusese realizat cu câteva zile înainte de moartea lui Prigojin, scrie Agerpres.

Acesta se referă la speculaţiile privind situaţia sa şi posibilele ameninţări la adresa securităţii sale. El se adresează celor "care discută dacă sunt în viaţă sau nu - chiar acum e weekendul, a doua jumătate a lui august 2023, sunt în Africa". "Deci pentru cei cărora le place să discute despre lichidarea mea, sau despre viaţa mea privată, cât câştig sau orice altceva - totul e în regulă", susţine Prigojin în filmul respectiv. Alte comentarii arată că era conştient de ameninţările la adresa vieţii sale.

Reuters nu a reuşit să verifice locul sau data înregistrării realizate dintr-un vehicul în mers. Ţinuta de camuflaj a lui Prigojin, pălăria şi ceasul de la mâna dreaptă sunt aceleaşi dintr-un material video publicat în 21 august, în care şeful Wagner afirma de asemenea că se află în Africa. Referirea la "weekend" pare să indice că filmarea a avut loc în 19 sau 20 august, cu numai trei zile înainte de ziua de 23 august, când avionul în care se afla Prigojin s-a prăbuşit la nord de Moscova.

Kremlinul a dezminţit sugestiile că Prigojin a fost asasinat din ordinul preşedintelui rus Vladimir Putin; purtătorul de cuvânt al preşedinţiei de la Moscova a respins astfel de speculaţii, numindu-le "o minciună absolută", însă ulterior a afirmat că ancheta privind catastrofa aviatică ia în considerare şi posibilitatea unui act criminal.

Prigojin a condus în iunie o revoltă a mercenarilor Wagner împotriva conducerii forţelor armate ruse, pe care o critica în termeni duri. El a fost înmormântat marţi în cimitirul Porohovskoe din oraşul său natal, Sankt Petersburg.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite