Generalul Zorn va fi înlocuit din funcția de șef de stat major al Bundeswehr

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generalul Eberhard Zorn a ocupat postul de șef de stat major al Bundeswehr din 2018. Acum sunt semne de schimbare. Fostul comandant al noului comandament teritorial al Bundeswehr ar trebui să-i urmeze lui Zorn.

Boris Pistorius. Foto: EPA-EFE
Boris Pistorius. Foto: EPA-EFE

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius reorganizează echipa din fruntea departamentului de apărare. Generalul locotenent Carsten Breuer urmează să devină noul șef de stat major al Bundeswehr . Bărbatul de 58 de ani urmează să-i succedă generalului Eberhard Zorn, care a preluat postul de șef de stat major al Bundeswehr în aprilie 2018. Secretarul de stat Margaretha Sudhof, care a venit la minister împreună cu fostul ministru Christine Lambrecht, care nu a avut succes în mare parte, urmează să elibereze și ea postul.

Breuer este în prezent comandantul noului Comandament Teritorial Bundeswehr pe care l-a înființat. Munca sa de șef al echipei de criză Corona din Cancelarie a atras și interesul publicului. El preluase coordonarea măsurilor oficiale. De atunci a avut legături strânse cu Cancelaria.

La sfârșitul lunii februarie, cancelarul Olaf Scholz era mulțumit de rezultatele comandamentului. El are impresia „că toată lumea este motivată pe plan intern și acum face progrese în lucruri care trebuie implementate cu adevărat rapid într-un ritm mai mare decât era probabil cazul în trecut”, a spus politicianul SPD în timpul unei vizite la comandament, Julius Leber din Berlin.

Pistorius schimbă un secretar de stat

Comandamentul Teritorial are „comanda operațională a forțelor” – inclusiv armata, aviația, marina, serviciul medical și spațiul cibernetic/informațional – în securitatea internă. Aceasta include, de asemenea, ajutor administrativ și în caz de dezastre, situații hibride de amenințare, cooperare civilo-militară și coordonarea desfășurării forțelor aliate în Germania sau transferul prin Germania.

Breuer a declarat în septembrie anul trecut că dorește să îmbunătățească rapid capacitatea de a reacționa, la destabilizarea vizată. O „influență hibridă asupra arhitecturii de securitate a Germaniei, adică această situație în care trebuie să spui că nu mai e chiar pace, dar încă nu e chiar război” este „cel mai rău caz” pentru comandament, a spus generalul locotenent.

El are acum și sarcina de a transforma Bundeswehr, care a fost neglijată de ani de zile, într-o trupă capabilă de luptă. Secretarul de stat Sudhof trebuie, de asemenea, să elibereze scaunul deținut. „Der Spiegel” a raportat că Pistorius îl va instala pe apropiatul său confident Nils Hilmer ca secretar de stat. Sudhof a fost anterior în Ministerul Justiției sub Lambrecht.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite