General rus, acuzat că a ordonat atacurile de lângă Kiev deşi e rudă cu primarul. „Nu ştiu dacă această creatură mai are dreptul la viaţă” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Gettyimages
FOTO Gettyimages

Oleksandr Gerşun, primarul comunei Tekucea, îl acuză pe generalul-maior din trupa rusă Vitali Şkolenko că el este cel care a ordonat atacurile din vecinătatea Kievului. Primarul comunei Tekucea este rudă cu generalul-maior Şkolenko.

Pe pagina de Facebook a Serviciului de Securitate din zona Cerkasî, Oleksandr Gerşun a distribuit un mesaj video: „O mărturie pentru întreaga lume a atrocităţilor comandanţilor, o confirmare diabolică a declinului militarilor ruşi” – în care îl acuză pe Şkolenko, ruda sa, de atacurile din jurul capitalei.  

Şkolenko este de origine din Cerkasî şi este comandant adjunct al Armatei a-6a Leningrad a Forţelor Aeriene şi Apărării Aeriene a Districtului Militar de Vest. 

Conform afirmaţiilor primarului din Tekucea, generalul-maior ar fi ordonat atacurile oraşelor-satelit din vecinătatea Kievului, precum Bucea sau Irpin. 

„Din păcate, sunt una dintre rudele comandantului adjunct. Până de curând, această creatură şi-a vizitat patria natală, unde are multe rude, la Irpin, la Kiev sau Golovanevsk”, a comunicat Gerşun. „Probabil că a dat personal ordinele de bombardare a acestor zone. Chiar şi în timpul atacurilor, rudele şi prietenii săi se aflau în Bucea. Nu ştiu dacă această persoană mai are dreptul la viaţă”, a conchis primarul comunei Tekucea. 

Borodianka este al doilea oraş din care s-au retras ruşii. Miercuri, 06 aprilie, armata ucraineană a descoperit în Borodianka aceleaşi dezastre pe care le-a făcut armata rusă şi în Bucea, unde civilii au fost omorâţi şi lăsaţi pe străzi sau aruncaţi în gropi comune. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite