Papa a condamnat Masacrul de la Bucea, în timp ce a ţinut în mână un steag adus din oraşul crimelor: Sângele nevinovat strigă şi imploră „Opriţi acest război!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Papa Francisc a condamnat Masacrul de la Bucea, unde invadatorii ruşi au comis crimele odioase împotriva civililor.  În timpul discursului, acesta a ţinut în mâini un steag ucrainean care a fost trimis chiar din Bucea, relatează Reuters.

„Ştirile recente din Ucraina, în loc să aducă alinare şi speranţă, au adus noi atrocităţi, precum Masacrul de la Bucea”, a spus suveranul pontif în faţa credincioşilor. Anterior, Papa a întâmpinat un grup de refugiaţi ucraineni, printre care şi mai mulţi copii, potrivit Digi24. 

„Cruzime care este tot mai cumplită, chiar şi împotriva civililor, împotriva unor femei şi copii lipsiţi de apărare. Ei sunt victimele ale căror sânge nevinovat strigă spre rai şi imploră «Opriţi acest război! Armele să fie reduse la tăcere! Nu mai semănaţi moarte şi distrugere»”, a spus Papa.

Steagul pe care l-a ţinut Suveranul Pontif în mâini în timpul discursului său a venit chiar de la Bucea, de la locul masacrului teribil comis de invadatorii ruşi.

„Vine (steagul – n. red.) chiar de la război, din acel oraş martir, Bucea. Aceşti copii au trebuit să fugă pentru a ajunge într-un loc sigur. Acesta este produsul războiului. Să nu-l uităm şi nu uităm poporul ucrainean”, a spus Papa, alături de copii ucraineni refugiaţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite