Furtuna St. Jude, cea mai importantă din ultimele decenii care va lovi Marea Britanie, va da peste cap traficul aerian şi feroviar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Furtuna St. Jude a lovit Marea Britanie. FOTO: The Independent
Furtuna St. Jude a lovit Marea Britanie. FOTO: The Independent

Milioane de oameni din Anglia şi Ţara Galilor au fost avertizaţi să se pregătească de ploi torenţiale şi rafale de vânt foarte puternice în cursul nopţii de duminică spre luni. Luni, numărul zborurilor va fi redus, iar transportul feroviar va fi realizat cu mari dificultăţi.

UPDATE Metereologul Michael Fish a sfătuit oamenii să amâne cu două sau trei ore începerea programului de lucru în cazul în care furtuna şi rafalele de vânt lovesc zona lor.„Mesajul pe care vrem să-l transmitem în acest moment este că e indicată o amânare de doar două sau trei ore de dimineaţă, iar apoi ar trebui să fiţi în siguranţă”, a declarat Fish.

Helen Chivers de la Biroul Meteorologic a declarat că intensitatea maximă a furtunii ar trebui să lovească Londra şi împrejurimile între şase şi şapte dimineaţa, exact momentul în care cei mai mulţi navetişti pleacă la muncă.

UPDATE Heathrow va diminua numărul zborurilor deoarece furtuna se va deplasa pentru o perioadă mai mare în zona în sud-est. Aeroportul care operează o medie de 1.200 de zboruri pe zi, va reduce numărul acestora cu 20 la sută în intervalul 6-11, zece la sută între 11-16 şi cinci la sută în restul zilei.

Furtuna este aşteptată să provoace haos printre navetişti la orele de vârf în una din cele mai aglomerate zile ale săptămânii pe căile ferate. Mai multe companii feroviare au avertizat că transportul va fi perturbat în dimineaţa de luni şi au sfătuit pasagerii să-şi ia măsuri de precauţie privind transportul.

Unul din primele incidente înainte de momentul în care furtuna va lovi cu intensitatea zona de coastă britanică a fost un incident care a avut loc pe plaja Newhaven. Există şanse mari ca un băiat în vârstă de 14 ani să se fi înecat după ce a dispărut sub valuri în timp ce înota cu un prieten în jurul orei locale 16.15 pe o plajă din Newhaven. Căutările acestuia au început imediat după ce autorităţile au fost alertate. 

Meteorologii au emis avertizări de vânt puternic, cu o viteză de 130 de km/h, şi ploi torenţiale. Nu iese din calcul riscul căderilor de copaci, blocarea transporturilor şi a căilor de comunicaţie, precum şi întreruperi de electricitate.

Furtuna, numită St. Jude după sfântul care patronează „depresia şi cauzele fără speranţă”, „nu se numără printre furtunile pe care ai vrea să le vezi în fiecare zi”, au spus responsabilii Biroului de Meteorologie din Marea Britanie.

Autorităţile au emis cod galben care anunţă ploi torenţiale şi posibile inundaţii în Ţara Galiilor şi în toată Anglia, cu excepţia zonelor de est şi sud-est.

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a organizat o şedinţă de guvern în cursul căreia au fost stabilite măsurile care trebuie luate. De asemenea, trenurile şi cursele aeriene ar putea avea întârzieri din cauza furtunii.

Meteorologii se aşteaptă ca furtuna St,. Jude din acest sezon să fie cea mai puternică furtună care a lovit Marea Britanie din 1987 până în prezent.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri