Discursul unui bâlbâit: un adolescent din Marea Britanie şi-a învins cea mai mare teamă, inspirat din „The King's Speech“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Musharaf Asghar şi profesorul logoped, în timpul terapiei. FOTO: Youtube
Musharaf Asghar şi profesorul logoped, în timpul terapiei. FOTO: Youtube

Cu siguranţă, la un moment dat în viaţă, aţi fost martorii unor discursuri impresionante sau bine pregătite, însă un elev pakistanez de 16 ani demonstrează că un discurs excepţional şi sincer nu trebuie neapărat să fie aproape de perfecţiune. Adolescentul este un model pentru demn de admirat pentru lupta cu bâlbâiala acută, problemă pe care a avut-o aproape toată viaţa.

Pentru Musharaf Asghar vorbitul în public nu este deloc o sarcină uşoară, ci dimpotrivă, semăna mai degrabă cu un coşmar terifiant. Însă ajutorul a venit din partea unui profesor logoped, care a aplicat şi unele metode împrumutate din filmul de Oscar „Discursul Regelui” (Tom Hooper, 2012) pentru a-l ajuta pe elevul lui să-şi depăşească problema.

Asghar apare într-un episod al unei serii de documentare numită „Yorkshire Education”, în care sunt surprinse provocările educaţionale şi sociale rezultate de pe urma deficienţei sale de vorbire, ajunsă la începutul terapiei într-o stare acută.  

Documentarul redă şi testul final prin care trece adolescentul, un discurs în faţa zecilor de colegi ai lui. După pregătire intensă şi multă perseverenţă, Asghar reuşeşte să mulţumească colegilor şi profesorilor lui pentru tot ajutorul arătat. După un minut emoţionant, aplauzele colegilor au făcut să merite întreg efortul depus de Asghar. De-acum, băiat se poate gândi să-şi îndeplinească visele.

Discursul unui adolescent bâlbâit din Marea Britanie: o demonstraţie de putere care te face să vrei să-ţi urmezi visul

Peste tot în lume, mulţi alţi copii suferă de această deficienţă, în diferite stadii de gravitate, dar care nu au ajutorul necesar pentru a o ameliora. Iar situaţia devine cu atât mai gravă atunci când cei mici sunt supuşi ironiilor şi glumelor între copii, deoarece anxietatea li se accentuează. Fără ajutor specializat, şansele de ameliorare a bâlbâielii sunt slabe.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite