Salutul nazist al unor soldaţi britanici provoacă reacţii dure în Regatul Unit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldaţi britanici din Afganistan, salutând nazist FOTO Daily Mail
Soldaţi britanici din Afganistan, salutând nazist FOTO Daily Mail

Doi soldaţi britanici din Afganistan au fost fotografiaţi salutând în stil nazist, în faţa steagului Regatului Unit, anunţă publicaţia Daily Mail în ediţia de duminică. Ministrul Apărării a declarat pentru ziarul britanic că cei doi militari vor fi supuşi unei anchete amănunţite.

„Acest tip de comportament nu are ce să caute în Forţele Armate. Suntem foarte stricţi cu privire la astfel de lucruri“, a mai spus Ministrul britanic al Apărării. 

Se pare că poza ar fi fost făcută în urmă cu trei ani la o bază militară britanică din provincia Helmand, în Afganistan.

Comportamentul soldaţilor a fost condamnat de mai mulţi politicieni britanici şi comandanţi ai Armatei Majestăţii Sale.

John Mann, preşedintele Grupului împotriva anti-semitismului din Camera Comunelor i-a criticat dur pe cei doi soldaţi din Afganistan: „Este o insultă la adresa memoriei celor care şi-au pierdut vieţile luptând împotriva naziştilor. Aceşti doi idioţi trebuie să fie reeducaţi şi trimişi într-o vizitp la Auschwitz ca să vadă ce s-a întâmplat acolo şi să fie martori la răul pe care atâţi oameni au luptat să îl oprească“.

Fotografia prezintă de asemenea şi steagul Irlandei de Nord, în timp ce pe steagul Marii Britanii este scris sloganul „Invicta Loyal“- numele unui grup al suporterilor echipei de fotbal Glasgow Rangers. Există voci care susţin că gestul soldaţilor nu este un salut nazist, ci salutul folosit cândva de fanii echipei Rangers care îşi exprimau solidaritatea faţă de loialiştii irlandezi din Irlanda de Nord. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite