Franţa a format 10.000 de militari ucraineni de la începutul invaziei ruse

0
Publicat:

Franţa a format circa 10.000 de militari ucraineni de la începutul invaziei ruse asupra Ucrainei, a anunţat joi Ministerul Apărării francez, informează AFP, citată de Agerpres.

Soldați ucraineni pe front. FOTO PRofimedia
Soldați ucraineni pe front. FOTO PRofimedia

Cursurile de instruire, asigurate „fie în Franţa, fie în Polonia", s-au concentrat pe mânuirea unor echipamente particulare, precum tunurile franceze Caesar, pe tehnici specifice (deminare, securitate tactică), precum şi pe abilităţi mai generale precum antrenamentul în lupte interarme, a precizat ministerul francez.

Aceste cursuri de formare asigurate de Occident pentru armata ucraineană se adaugă numeroaselor livrări de echipamente primite de Ucraina de la începutul conflictului cu Rusia, chiar dacă aceste livrări au avut tendinţa să se diminueze în ultimele luni.

Ucraina aşteaptă un ajutor militar american de peste 60 de miliarde de dolari, în prezent blocat în Congres. Armata ucraineană duce lipsă de muniţii de artilerie, de apărare antiaeriană sau de arme cu rază lungă de acţiune. Ea încearcă de asemenea să-şi reînnoiască rândurile după eşecul contraofensivei sale în vara lui 2023.

Ajutorul occidental este crucial 

Ajutorul occidental este crucial, cu atât mai mult cu cât Rusia este în prezent în ofensivă pe frontul de est şi de sud, cu nu mai puţin de 84 de atacuri ruse înregistrate de la începutul săptămânii, atacuri pe care armata ucraineană asigură însă că le-a "respins" pe toate.

Atacurile intervin în urma ocupării sâmbătă de către forţele Moscovei a oraşului Avdiivka, în regiunea Doneţk, cu câteva zile înainte să fie marcaţi doi ani de la declanşarea invaziei ruse împotriva Ucrainei, pe 24 februarie 2022.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite