Francois Fillon le cere susţinătorilor să participe la un miting de la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezidenţiabilul Francois Fillon i-a îndemnat vineri seară pe alegătorii conservatori să „reziste” şi le-a cerut să participe în număr mare la un miting din metropola pariziană pentru a-şi arăta susţinerea faţă de campania Les Republicans, relatează Reuters.

„Să nu lăsaţi pe nimeni să vă fure alegerea. Vă cer să rezistaţi!”, a susţinut candidatul dreptei într-un mesaj postat pe Twitter.

Francois Fillon a condus până în acest moment o campanie prezidenţiabilă zguduită de acuzaţii grave cu privire la angajarea ficitivă a soţiei sale drept colaborator la o revistă literară şi asistent parlamentar la Senat.

De asemenea, un număr de conservatori au decis să demisioneze în ultimele zile din campania lui Fillon.

Autorităţile franceze au efectuat în urmă cu o zi percheziţii la locuinţa cuplului Fillon, situată în al VII-lea arondisment al metropolei Paris, cu privire la acuzaţiile aduse prezindenţiabilului Les Republicans.

François Fillon a susţinut că rămâne în cursa pentru alegerile prezidenţiale, în timp ce urmează să fie inculpat în dosarul presupusei angajări fictive a soţiei sale.

„Nu voi ceda, nu mă voi retrage... voi merge până la capăt”, a declarat candidatul Les Républicains.

De asemenea, prezidenţiabilul dreptei franceze a denunţat un adevărat ”asasinat politic”.

Săptămâna trecută, procurorii francezi au cerut în instanţă deschiderea unui dosar cu privire la presupusele angajări fictive făcute de către prezidenţiabilul dreptei de la Les Republicans, Francois Fillon. 

Acesta este acuzat că şi-a plătit cu până la 900.000 de euro soţia, însă aceasta nu a muncit niciodată, iar aceste angajări fictive ar putea să se extindă şi la nivelul celor doi copii ai săi.

Anterior, procurorii au declarat că vor continua ancheta cu privire la scandalul Fillon, care a pierdut considerabil în sondajele de opinie pentru alegerile prezidenţiale din Franţa.

Francois Fillon a dezminţit toate acuzaţiile care i se aduc cu privire la angajarea fictivă a soţiei sale, Penelope.

Jurnaliştii francezi au susţinut începând cu 25 ianuarie că fostul prim-ministru conservator şi-a plătit soţia cu mii de euro pentru a lucra ca asistentă parlamentară şi colaboratoare la o revistă literară, însă toate angajările aceteia sunt fictive.

Penelope Fillon ar fi primit peste 900.000 de euro ca urmare a celor două angajări fictive. Iniţial, suma vehiculată era de 500.000 de euro.

François şi Penelope Fillon au fost deja audiaţi separat la sediul Grupului de Intervenţie Regională (GIR) de la Versailles, de către poliţişti din cadrul Biroului central pentru luptă împotriva corupţiei şi infracţiunilor financiare (OCLCIFF).

Penelope Fillon, care a revendicat întotdeauna o distanţă şi o discreţie faţă de cariera politică a soţului ei, a fost remunerată opt ani ca ataşat parlamentar de către François Fillon, iar apoi ca supleant în Adunarea Naţională, iar timp de 20 de luni la ”La Revue des deux mondes”.

Francois Fillon a denunţat în schimb o „lovitură de stat instituţională din partea stângii” asupra candidaturii sale la alegerile prezidenţiale din Franţa.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite