Fostul premier britanic Boris Johnson va lucra în televiziune. Ce job va avea și la ce post

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier britanic Boris Johnson a declarat vineri că se va alătura echipei postului de televiziune GB News, un nou rol în mass-media în plus faţă de funcţia sa de editorialist pentru ziarul Daily Mail, relatează Reuters.

FOTO: AFP
FOTO: AFP

„Voi oferi acestui nou canal de televiziune remarcabil opiniile mele sincere despre orice, de la Rusia la China, războiul din Ucraina, cum să facem faţă tuturor acestor provocări, până la oportunităţile uriaşe care ne aşteaptă”, a afirmat Johnson pe reţeaua X (fostă Twitter), potrivit Agerpres. 

Canalul de ştiri GB News a anunţat că Johnson va lucra ca prezentator, realizator de programe şi comentator de la începutul anului 2024 şi va juca un rol cheie în acoperirea următoarelor alegeri generale din Marea Britanie, programate pentru anul viitor, precum şi a alegerilor din Statele Unite.

GB News a fost lansat în 2021 şi oferă ştiri, opinii şi analize într-o manieră mai asemănătoare cu cea a canalelor de ştiri din SUA, precum Fox News, decât cu cea a posturilor din Marea Britanie. Autoritatea de reglementare a mass-media din Marea Britanie a anunţat că postul a încălcat regulile de imparţialitate în mai multe ocazii.

Boris Johnson, principalul lider politic din spatele mişcării de scoatere a Marii Britanii din UE, a devenit premier în 2019 şi a câştigat o mare majoritate la alegerile din acel an. El a demisionat în 2022 după o serie de scandaluri care l-au costat sprijinul multor parlamentari ai Partidului Conservator.

Johnson, care a lucrat ca jurnalist înainte de a intra în politică, a început să scrie editoriale pentru Daily Mail în iunie.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite