Boris Johnson a fost angajat ca editorialist la Daily Mail. Primul său text va apărea vineri seară

0
Publicat:

Boris Johnson s-a angajat să scrie o rubrică pentru Daily Mail, unul dintre cei mai mari susținători ai săi. The Mail a precizat că prima coloană a fostului prim-ministru, pentru ziarul de sâmbătă, va apărea online în această seară.

Boris Johnson FOTO: Profimedia
Boris Johnson FOTO: Profimedia

Boris Johnson nu a obținut încă  acordul consilierilor care verifică numirile foștilor miniștri pentru acest post. Comitetul consultativ pentru numiri în afaceri (Acoba) analizează dacă a încălcat regulile, potrivit bbc.com.

Contul de Twitter al Daily Mail Online l-a descris ca fiind "unul dintre cei mai ingenioși și originali scriitori din domeniu".

Într-o înregistrare video împărtășită de ziar, el a spus: "Sunt încântat că am fost rugat să contribui cu o rubrică la Daily Mail.Va fi un material complet neexpurgat. S-ar putea chiar să trebuiască să mă ocup de politică, dar, evident, voi încerca să fac asta cât mai puțin posibil, cu excepția cazului în care este absolut necesar."

Clipul conține, de asemenea, o compilație de imagini cu Johnson în Downing Street, în Camera Comunelor și la jogging.

Fostul prim-ministru a declarat venituri de milioane de lire sterline în afara Parlamentului de când a părăsit No 10 în septembrie anul trecut, majoritatea din discursuri.

În februarie, totalul se apropia de 5 milioane de lire sterline.

Acum că a renunțat la mandatul de deputat, nu va mai fi nevoit să își declare veniturile în registrul de interese al deputaților.

O purtătoare de cuvânt a Acoba a declarat că comisia i-a scris lui Johnson, deoarece nu a primit o cerere din partea acestuia.

Ea a spus că "rubricile de ziar nu sunt considerate ca fiind semnificativ problematice", dar că acesta trebuie să ceară în continuare consiliere.

Foștii miniștri trebuie să se adreseze Acoba înainte de a prelua o nouă numire sau un nou rol timp de până la doi ani după ce au părăsit guvernul.

Comisia nu are puterea de a pedepsi parlamentarii sau foștii parlamentari care au încălcat regulile privind ocuparea unor posturi, dar poate emite mustrări publice.

Președintele Acoba, Lordul Eric Pickles, îi va scrie lui Johnson pentru a cere clarificări cu privire la acceptarea sau nu a postului.

Comisia a constatat anterior că fostul premier britanic a încălcat regulile după ce a acceptat o rubrică de 275.000 de lire sterline pe an la Telegraph, la câteva săptămâni după ce a renunțat la funcția de ministru de externe.

Aceasta a declarat că este "inacceptabil" faptul că Johnson nu i-a cerut sfatul înainte de a semna contractul.

Telegraphul său a devenit o platformă importantă pentru opoziția sa față de planurile de Brexit ale premierului de atunci, Theresa May, și pentru a obține sprijin pentru propriile sale ambiții de lider. El a încetat să îl mai scrie când a intrat în Downing Street în iulie 2019.

Noul său rol la Mail i-ar putea oferi șansa de a se adresa public lui Rishi Sunak, cu care a intrat recent în conflict din cauza listei de onoruri pentru demisie.

Se zvonește că Paul Dacre, redactor-șef al titlurilor din Mail, ar fi fost nominalizat pentru o rangul de pair de către Johnson, dar se pare că a fost unul dintre numele eliminate în timpul procesului de verificare de la Camera Lorzilor.

Între timp, Boris Johnson le-a cerut susținătorilor săi să nu voteze împotriva unui raport care a constatat că a indus în mod deliberat în eroare Parlamentul cu privire la Partygate.

Mai mulți aliați ai săi, printre care Nadine Dorries, au declarat că se vor opune constatărilor Comisiei pentru privilegii în cadrul unui vot în Camera Comunelor, luni.

Principala recomandare a acesteia este ca dl Johnson să fie suspendat din Parlament pentru 90 de zile, dar el a demisionat deja din funcția de parlamentar.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite