Parlamentul britanic a susținut concluziile comisiei care l-a acuzat pe Johnson de minciună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar șapte parlamentari nu au votat împotriva fostului premier. 

Boris Johnson. Foto: EPA-EFE
Boris Johnson. Foto: EPA-EFE

Camera Comunelor a aprobat raportul Comisiei de disciplină a Parlamentului britanic, care săptămâna trecută a recomandat ca fostul premier britanic Boris Johnson să fie disciplinat sever. Concluziile membrilor comisiei, care l-au acuzat pe fostul premier de minciuna, au fost sustinute de 354 de deputati, in timp ce doar 7 parlamentari s-au pronuntat impotriva.

"După o perioadă tulbure din viața noastră politică, aprobarea raportului comisiei pentru privilegii va fi un pas mic, dar important în restabilirea încrederii oamenilor în această cameră și în parlament. De asemenea, le spun membrilor partidului meu că este de două ori important pentru noi să arătăm dorința de a acționa atunci când unul dintre noi, indiferent de poziția pe care o deține, este departe de a-și arăta cea mai bună parte”, a declarat predecesorul lui Johnson în calitate de șef al guvernului, Theresa May, în timpul dezbaterii, îndemnând colegii să susțină concluziile comisiei.

Ca sancțiune disciplinară, Johnson va fi privat de dreptul de a vizita Camerele Parlamentului fără aprobare, ca fost deputat. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite