Forțele armate ucrainene se retrag din Avdiivka, pentru a evita să fie încercuite de ruși

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul operațional-strategic ucrainean de trupe „Tavria”, a cărui zonă de responsabilitate include direcția Avdiivka, continuă să părăsească pozițiile din Avdiivka. Comandantul grupului, Alexander Tarnavsky, a anunțat acest lucru pe canalul său Telegram într-un raport de la ora 22:00, ora Bucureștiului.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Conform surselor ucrainiene și rusești o parte dintre militarii ucrainieni din Avdiivka au fost capturați.

Soldații ucraineni părăsesc pozițiile depășite prin învăluirea pe flancuri <...>, dacă este necesar, se retrag în noi poziții”, a scris el. „Din păcate, în timpul uneia dintre aceste ieșiri, câțiva dintre soldații noștri au fost capturați”. Anterior, el a recunoscut abandonarea părții de sud-est a orașului de către forțele ucrainene, iar Statul Major ucrainean a raportat că unități ale Forțelor Armate ucrainene „efectuează manevre în direcțiile amenințate” în zona Avdiivka. În ultimele zile, experții militari ucraineni au calificat situația din acest oraș critică, comparând-o cu Bakhmut. Brigada a 3-a de asalt independentă a Forțelor Armate ucrainene, care a fost transferată în zona Avdeevka, a numit situația „Iadul Avdeevka”.

În noaptea de 16 februarie, The Washington Post a relatat, citând surse din armata ucraineană, că predarea Avdiivka este o chestiune de timp și, de asemenea, că retragerea parțială a unităților armatei ucrainene din oraș a început deja. Anterior, purtătorul de cuvânt al grupului operațional-strategic al Forțelor Armate ale Ucrainei „Tavria” Dmitri Likhovoy a raportat că unitățile ucrainene au fost forțate să treacă la utilizarea liniei de aprovizionare de rezervă a Avdiivka, deoarece livrările către oraș erau dificile. Unii experți exprimă opinia că ținerea orașului nu are sens pentru Forțele Armate ucrainene.

De asemenea, în această noapte, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Syrsky, a anunțat decizia de retragere a unităților ucrainene din oraș.

Generalul ucrainean a explicat că acest lucru a fost făcut pentru a evita încercuirea forțelor noastre și pentru a păstra viața și sănătatea militarilor. Se deplasează în apărare pe linii mai favorabile.

El a remarcat că luptătorii au făcut tot posibilul pentru a distruge cele mai bune unități militare ale invadatorilor ruși și le-au provocat pierderi grele.

Cu o zi înainte, serviciile de informații britanice au raportat că Federația Rusă a pierdut cel puțin 400 de BMP și alte echipamente grele, precum și un număr mare de soldați, în timpul încercării de a captura orașul ucrainean.

Totodată, Ministerul rus al Apărării a anunțat distrugerea unui grup de infanterie a Forțelor Armate ucrainene în direcția Herson.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite