Cum a picat o văduvă în plasa unui escroc „sentimental“ cunoscut pe un site de matrimoniale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia i-a dat banii escrocului cu ocazia flagrantului organizat de poliţişti
Femeia i-a dat banii escrocului cu ocazia flagrantului organizat de poliţişti

Un bărbat de 45 de ani, din judeţul Bacău, a fost condamnat pentru trafic de influenţă după ce a păcălit o văduvă pe care a cunoscut-o pe un site de matrimoniale, dându-se drept poliţist.

Tribunalul Bacău a decis condamnarea la un an şi şase luni de închisoare a falsului poliţist, Lucian Balcan, obligându-l să respecte un program de supraveghere timp de doi ani. Bărbatul de 45 de ani a fost arestat în vara anului trecut, ulterior, după două luni, fiind plasat sub control judiciar. 

Bărbatul este acuzat că şi-a arogat, în mod fals, calitatea de poliţist în faţa unei văduve pe care a cunoscut-o pe un site de matrimoniale şi căreia i-a promis că o va ajuta să i se soluţioneze favorabil şi într-un timp mai scurt dosarul în care se se făceau cercetări privind un accident rutier în care  şi-a pierdut viaţa soţul femeii.

Falsul poliţist i-a promis femeii 2.500 de euro, pentru a obţine un raport de expertiză favorabil care să-i fie util în vederea obţinerii unei sume de bani considerabile de la societăţile de asigurare.

”Aşa cum rezultă din denunţul formulat de numita U.G. în urma unui anunţ pe site-ul Sentimente.ro, aceasta s-a întâlnit cu numitul Balcan Lucian, care i-a comunicat că este ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Bacău, că instrumentează dosare penale, cu preponderenţă cele cu specific rutier, context în care U.G.  i-a povestit de evenimentul rutier în urma căruia soţul ei a decedat. Numitul Balcan Lucian  s-a arătat dispus să obţină informaţii de la colegii lui poliţişti cu privire la stadiul în care se află cercetările, mai mult,  în timpul în care se afla cu numita U.G. a sunat pe cineva, de la care a solicitat relaţii referitoare la dosar, întărind convingerea persoanei vătămate că este poliţist şi că are influenţă în rândul colegilor săi”, se menţionează în actul de sesizare al instanţei.

În perioada următoare, bărbatul a continuat să-i furnizeze văduvei informatii referitoare la stadiul dosarului penal, spunându-i că ar trebui repetată expertiza, să fie făcută o „expertiză la expertiză”. I-a precizat că ştie un fost colonel în rezervă, care a fost şeful actualului comandant de la Poliţia Moineşti care, în prezent, se ocupă de întocmirea de expertize în accidentele auto.

A invocat că pentru o expertiză favorabilă, colonelul percepe sume cuprinse între 4.000 şi 6.000 de euro, dar având în vedere că este prieten cu el, este suficient 2.000-2.500 de euro. În momentul în care văduva şi-a dat seama că este victima unui escroc, la reclamat la Poliţie. Atât colenelul în rezervă, cât şi un poliţistrutier au fost audiaţi ca martori în acest caz. Aceştia au recunoscut că au stat de vorbă cu bărbatul de 45 de ani, despre care ştiau că ar fi şofer la Poliţie sau la Judecătorie, însă acesta au purtat cu acesta doar discuţii principiale.

Sentinţa Tribunalului Bacău a fost contestată de procurori care solicită o pedeapsă mai aspră pentru inculpat. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare definitivă Curţii de Apel Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite