Explozie în Enerhodar, orașul unde este situată centrala nucleară de la Zaporojie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O explozie masivă s-a produs marți la prânz în orașul Enerhodar, unde este situată centrala nucleară de la Zaporojie. După explozie, orașul a rămas fără electricitate și apă curentă, relatează agenția de presă Unian, menționând o postare pe Telegram a primarului ucrainean al orașului, Dmitri Orlov, conform Agerpres

Orașul Enerhodar a rămas fără energie electrică și apă curentă în urma exploziei. Foto: Telegram
Orașul Enerhodar a rămas fără energie electrică și apă curentă în urma exploziei. Foto: Telegram

Astăzi, la ora 12:20, locuitorii din Energodar au semnalat că în oraş a avut loc o explozie puternică. După aceea, energia electrică şi alimentarea cu apă s-au întrerupt simultan în oraş", a scris pe Telegram Anton Herașcenko, consilier al ministrului de Interne, care îl citează pe edilul Dmitri Orlov.

Orlov nu a oferit alte amănunte, spunând că în prezent încearcă să deslușească toate împrejurimile incidentului. 

Întâmplarea a avut loc în timp ce Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) urmează să facă public, marți, un raport cu privire la situația de la centrala nucleară Zaporojie, care este ocupată de forțele invadatoare încă din luna martie.

Rafael Grossi urmează să facă public marţi un raport asupra situaţiei în materie de siguranţă, securitate şi garanţii, inclusiv în special constatările misiunii sale la Zaporojie şi va raporta Consiliului de Securitate al ONU cu privire la misiunea efectuată la centrală”, se arată în postarea publicată de AIEA pe Twitter, luni seară, referindu-se la directorul său general.  

Sper că va fi obiectiv", a afirmat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, luni seara, făcând referire la raport. 

Prezentarea raportului vine la o zi după ce ultimul reactor operațional al centralei a fost debranșat de la rețea. 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri