Evgheni Prigojin îl amenință pe președintele Franței, Emmanuel Macron: „Îi vom smulge dinții“

0
Publicat:

Șeful Wagner a fost provocat de faptul că parlamentul francez a desemnat grupul său de mercenari Wagner drept organizație teroristă, iar miercuri l-a amenințat direct pe președintele francez Emmanuel Macron.

Evgheni Prigojin
Evgheni Prigojin

Răspunzând la o întrebare a jurnaliștilor ruși, Prigojin a susținut că Wagner salva oamenii din Africa Centrală, unde Wagner a câștigat un punct de sprijin puternic și a comprimat prezența Franței în regiune de soldații francezi, care "pur și simplu își băteau joc de ei".

"Putem scoate dinții putreziți din gurile alea rele cu un clește", a adăugat Prigojin. "Putem să-i scoatem dinții lui Macron și, în general, dinții tuturor celor care varsă mizerii patogene", scrie politico.eu.

Marți, parlamentarii francezi au solicitat UE să înregistreze Wagner pe lista grupurilor teroriste a blocului și să aplice mai multe instrumente juridice pentru a face imposibilă activitatea financiară a lui Wagner în Europa. UE l-a sancționat pe Prigojin însuși în luna aprilie a anului trecut.

"Nu sunt doar mercenari, există o voință de a masacra civili pentru câștiguri politice... pentru a destabiliza instituțiile", a declarat Benjamin Haddad, un deputat aparținând partidului Renaissance al lui Macron înainte de votul de marți.

Mercenarii Wagner au jucat un rol activ în invazia la scară largă a Kremlinului în Ucraina, în ciuda conflictului politic public în curs de desfășurare între Prigojin și oficialii ruși din domeniul apărării.

Grupul paramilitar este implicat în principal în bătălia de la Bahmut. Wagner ar fi înregistrat numeroase videoclipuri care arată torturarea și chiar decapitarea prizonierilor de război. 

În aprilie, doi foști comandanți Wagner și foști deținuți au recunoscut că au ucis civili și copii ucraineni la ordinul lui Prigojin.

În 2022, mercenarii au înregistrat o înregistrare video în care și-ar fi executat propriul soldat cu un baros, după ce l-au acuzat că a colaborat cu forțele ucrainene.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite