Prigojin spune că mercenarii Wagner vor lupta pentru Rusia chiar și după retragerea din Bahmut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful companiei militare private Wagner, oligarhul Evgheni Prigojin, spune că mercenarii săi vor continua să lupte pentru Moscova chiar şi după retragerea lor din oraşul Bahmut, din regiunea Donețk, în estul Ucrainei, care este de luni bune scena unor bătălii crâncene.

Prigojin vorbește cu pușcăriași ruși mobilizați pentru război FOTO Profimedia
Prigojin vorbește cu pușcăriași ruși mobilizați pentru război FOTO Profimedia

„Luptătorii Wagner vor fi păstraţi pentru următoarele operaţiuni în interesul Rusiei”, a declarat Prigojin, citat de presa rusă.

Într-o ruptură majoră cu Kremlinul, Prigojin a anunţat furios vineri, prin intermediul unei înregistrări video, că îşi va retrage mercenarii din Bahmut din cauză că Moscova nu-i trimite muniţie suficientă, notează DPA, potrivit Agerpres.

Compania militară privată Wagner, descrisă adesea drept armata privată a lui Vladimir Putin, a fost folosită în operaţiunile armatei ruse în numeroase ţări, mai ales în Africa.

Poziţiile ocupate în prezent de Wagner în Bahmut, unde Prigojin susţine că forţele sale controlează 95% din oraş, ar urma să fie preluate, începând de miercuri, de unităţile liderului cecen Ramzan Kadîrov.

De altfel, liderul cecen a anunţat sâmbătă că trupele sale au început deja să se îndrepte spre Bahmut pentru a „curăța” orașul de NATO, un inamic evocat în scopuri propagandistice.

„Subdiviziunile Ahmat sunt gata să avanseze spre Bahmut. Am semnat deja o scrisoare pe care am adresat-o comandatului-şef suprem (Vladimir Putin, în calitate de președinte al Rusiei, n. red.), cu privire la disponibilitatea mea de a captura oraşul şi de a-l curăţa de NATO şi de sataniştii ucraineni cu ajutorul forţelor din unităţile Ahmat”, a declarat Kadîrov într-o înregistrare video sâmbătă postată pe canalul său Telegram şi citată de EDE.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite