Emmanuel Macron reafirmă că ar putea fi necesare „operaţiuni la sol” ale Occidentului în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operaţiuni la sol în Ucraina de către Occident ar putea fi necesare „la un moment dat”, a reafirmat preşedintele francez Emmanuel Macron într-un interviu publicat sâmbătă seara de Le Parisien, relatează AFP, citată de Agerpres.

 Emmanuel Macron. FOTO EPA EFE
Emmanuel Macron. FOTO EPA EFE

„Poate că la un moment dat - nu doresc, nu voi lua iniţiativa - vor fi necesare operaţiuni la sol, oricare ar fi acestea, pentru a contracara forţele ruse”, a declarat preşedintele Macron.

Interviul a fost realizat vineri și a avut loc la revenirea sa de la Berlin, unde s-a întâlnit cu liderii german şi polonez.

Puterea Franţei este că o putem face”, a adăugat el.

Emmanuel Macron s-a întâlnit, în capitala Germaniei, cu cancelarul Olaf Scholz şi cu premierul polonez Donald Tusk într-o demonstraţie de unitate între cele trei ţări.

Declaraţiile repetate ale preşedintelui Emmanuel Macron, care refuză să excludă trimiterea de trupe terestre în Ucraina, au provocat tulburări în rândul aliaţilor Parisului, în primul rând Germania, şi au stârnit dezaprobarea aproape unanimă a opoziţiei din Franţa.

Amintim că, anterior, Macron le-a cerut aliaților Ucrainei să nu fie „lași” în sprijinirea țării în lupta împotriva invaziei ruse, după ce, pe 7 martie, președintele francez a șocat mulți lideri europeni prin refuzul de a exclude trimiterea trupelor occidentale la sol în Ucraina.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite