Economia Ucrainei, în cădere: PIB-ul a scăzut cu aproape 15% în trimestrul al doilea din acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uzină din Makiivka, în regiunea Doneţk, afectată de violenţe FOTO ukrainetrek.com
Uzină din Makiivka, în regiunea Doneţk, afectată de violenţe FOTO ukrainetrek.com

Produsul Intern Brut (PIB) al Ucrainei, o ţară afectată de un conflict separatist şi de o profundă criză economică, a scăzut cu 14,7% în al doilea trimestru din acest an în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului  trecut, au anunţat vineri autorităţile ucrainene, relatează Le Figaro.

PIB-ul Ucrainei ar urma să mai scadă cu 9,5% în acest an, potrivit unor previziuni comune ale Guvernului de la Kiev şi Fondului Monetar Internaţional(FMI).

Industria Ucrainei, concentrată în regiunile de est, este afectată grav de conflictul militar din regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk. Economia ucraineană s-a contractat deja cu 6,8% în 2014.

Aceste date au fost anunţate în contextul în care Kievul negociază restructurarea datoriei cu scopul de a evita intrarea în incapacitate de plăţi, care ar putea avea loc începând din 2 septembrie.

Fosta republică sovietică a obţinut un plan de salvare în valoare de 40 de miliarde de dolari.

Peste 6.800 de persoane au fost ucise, potrivit ONU, în conflictul dintre forţele ucrainene şi separatişti în estul Ucrainei, de la izbucnirea conflictului, în aprilie 2014, la o lună după ce Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea, o operaţiune denunţată de majoritatea ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite