După scandalul Schengen, Austria e în centrul unor noi controverse. Tensiuni cu Italia

0
Publicat:

Austria se află din nou în centrul unui scandal, după ce a refuzat intrarea României și Bulgariei în Schengen.

 FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Guvernul de la Viena a introdus restricții de circulație la punctul de trecere a frontierei Brenner. La scurt timp, ministrul italian al Transporturilor, Matteo Salvini, a cerut joi Uniunii Europene să ia măsuri împotriva Austriei, potrivit ANSA.

„Consiliul ar trebui să țină cont de nesustenabilitatea economică și de mediu a situației de la Brenner și îndemnăm Comisia să intervină în calitate de gardian al tratatelor pentru a restabili dreptul la libertatea deplină de circulație pentru toți cetățenii europeni”, a spus el, la o reuniune a miniștrilor Transporturilor din UE la Luxemburg.

„Ori libera circulație a oamenilor și a transportatorilor de mărfuri este valabilă pentru toți, ori tratatele valorează mai puțin pentru unii oameni”, a spus Salvini, precizând că Pasul Brenner nu aparține doar Austriei, Italiei sau Germaniei, ci este esențial pentru întreaga Europă.

Germania a cerut, de asemenea, să se ia măsuri pentru a rezolva situația. 

Frontieră Europa
Frontieră Europa

Ministrul austriac de Externe, Alexander Schallenberg, declara la finalul lunii mai că Viena îşi va menţine veto-ul faţă de aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen până când va observa o „scădere susţinută” a numărului solicitanţilor de azil, relatează Politico.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite