Ciolacu, întâlnire cu președintele Germaniei. Aderarea la Schengen, printre subiectele abordate

0
Publicat:

Președintele PSD s-a întâlnit astăzi cu președintele Republicii Federale Germania, prilej cu care a oficialul german a reconfirmat sprijinul total pentru aderarea României la spațiul Schengen.

Președintele PSD, întâlnire cu președintele Germaniei FOTO: Facebook Marcel Ciolacu
Președintele PSD, întâlnire cu președintele Germaniei FOTO: Facebook Marcel Ciolacu

„În plus, faptul că domnul președinte Steimeier a fost însoțit de o importantă delegație de oameni de afaceri demonstrează interesul companiilor germane pentru a-și crește prezența în România, dar și pentru a aduce investiții noi. Germania este cel mai important partener comercial al României și al doilea investitor în economia românească, iar din această perspectivă avem o șansă extraordinară pentru a aduce și mai mulți bani în economia românească și a face mai multe locuri de muncă”, se arată într-o postare pe Facebook a lui Marcel Ciolacu.

În cadrul discuțiilor a fost reconfirmată și deschiderea totală a României pentru implicarea activă alături de companiile germane în procesul de reconstrucție a Ucrainei.

Președintele Germaniei, pro aderării României la Schengen

Preşedintele Republicii Federale Germania a declarat statul pe care îl conduce este de multă vreme de părere că locul României este în spaţiul Schengen şi că este conştient de faptul că în România există o mare aşteptare privind statutul de membru deplin.

„Sunt conştient de faptul că în România există o mare aşteptare în ceea ce priveşte statutul de membru deplin în Schengen. Suntem de multă vreme de părere că locul României este în Spaţiul Schengen”, a declarat preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul român, Klaus Iohannis.

Totodată, șeful de stat a dat asigurări privind sprijinul țării sale pentru aderarea României la Schengen. „Nu e nimic care să contravină eforturilor făcute de România. Cancelarul federal, ministrul de Externe, ministrul de Interne vor aduce aceste argumente faţă de Austria şi Olanda”, a adăugat Steinmeier.

Șeful statului român, Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Oficialul german a avut o întâlnire și cu premierul Ciucă și președinta interimară a Senatului, Alina Gorghiu.   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite