Drama unei românce de 37 ani, în Italia. Vândută de familie la 7 ani, a descoperit că nu există în documente

0
0
Femeia a explicat că deşi şi-a întemeiat o familie nu poate duce o viaţă nromală, fără documente FOTO: La Stampa
Femeia a explicat că deşi şi-a întemeiat o familie nu poate duce o viaţă nromală, fără documente FOTO: La Stampa

O femeie care ar fi fost vândută de părinţii biologici români, la vârsta de 7 ani, unei alte familii, se luptă să afle cine este şi să poată obţine documente legale, scrie Rotalianul.  Cu mulţi ani în urmă, a reuşit să scape din familia care o exploata la cerşit şi furat, însă cele ce au urmat în Italia par de necrezut.

Eva, sau Eda, femeia de 37 ani nu ştie exact care este numele său adevărat, este mamă a trei copii, trăieşte în Italia, însă de câţiva ani se luptă să existe şi în documente. Povestea ei, pe care o redă Rotalianul, o publicaţie a românilor din Italia, citând ziarul Italian La Stampa, pare de necrezut.

„O femeie de origine română, vândută de mică de părinţi romilor, trăieşte de mulţi ani în Italia, dar nu-şi cunoaşte data reală de naştere şi nu are nicio informaţie despre locul unde s-a născut: «Am fost vândută unui grup de romi care m-au adus în Italia, la cerşit, am reuşit să scap şi să-mi întemeiez o familie, dar nu ştiu de unde vin şi cine sunt cu adevărat», a mărturisit Eva“, scrie Rotalianul, citând  La Stampa.

Femeia, pe care toată lumea o ştie acum ca fiind Alina Marin, ar fi fost vândută pe când avea doar 7 ani, din România, unei familii de romi. 

Familia respectivă a exploatat-o ulterior la cerşit şi furat, alături şi de alţi copii, prin Germania, Franţa şi în cele din urmă la Torino, Italia. A stat alături de familia care a plecat cu ea din România vreme de 8 ani, când a reuşit să se salveze şi a cerut ajutor autorităţilor.

„După 8 ani petrecuţi alături de perechea de romi care se dădeau drept rudele sale, Eva a găsit curajul şi a fugit de lângă ei pentru că nu trăia viaţa pe care şi-o dorea. A cerut ajutor la un institut religios din via Nizza, apoi, cu ajutorul Serviciilor Sociale a ajuns într-o comunitate pentru minori din Val Cerrina“, scrie Rotalianul.

După ani şi ani, devenind independentă, a reuşit să obţină din România un certificat de naştere în baza căruia a obţinut de la consulatul din Torino şi un paşaport. Problemele au început însă atunci când, nevoită să-şi reînnoiască paşaportul, a descoperit că datele din certificatul de naştere corespundeau altei persoane. De atunci femeia duce, aproape deznădăjduită, o luptă grea pentru a afla cine este şi pentru a obţine documente, viaţa fiindu-i dată peste cap cu totul. 

Vă recomandăm şi:

Băieţelul care a supravieţuit accidentului de teleferic din Italia s-a trezit. Eitan a deschis ochii şi a văzut chipul mătuşii lui

Şofer român, găsit mort în camion, într-o parcare din Italia. Bărbatul avea răni prin înjunghiere pe corp

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite