A plecat în Italia şi a lăsat locuinţa în grija unei cunoştinţe. Surpriza uriaşă de la întoarcere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia care a jefuit locuinţa a primit închisoare cu suspendare. Foto Adevărul
Femeia care a jefuit locuinţa a primit închisoare cu suspendare. Foto Adevărul

O femeie care a plecat la muncă în Italia şi şi-a lăsat casa în grija unei cunoştinţe a avut o surpriză neplăcută când a revenit în ţară.

Proprietara casei a constatat că nu mai avea în casă o sobă, un aragaz, o oală, 8 pături, o masa din sticlă dar şi câteva lemne de foc. După ce a anunţat furtul la poliţie, în urma anchetei s-a descoperit că fix cea căreia îi lăsase în grijă casa, a sustras din locuinţă bunurile respective. Mai mult de atât, o parte dintre ele le-a vândut pe sume de nimic. 

Pe numele celei care furat bunurile a fost deschis un dosar penal şi în data de 16 aprilie a fost condamnată de magistraţii judecătoriei Alba Iulia pentru furt calificat.

Potrivit motivării instanţei, păgubita a plecat la muncă în Italia, în 2017 şi i-a lăsat inculpatei cheia de la lacătul porţii de acces în curtea casei. Cele două s-au înţeles ca femeia care avea grijă de casă să o anunţe pe cea din Italia dacă uşa este forţată sau dacă cineva a intrat în casă. În schimb, în luna aprilie a anului 2018, femeia a intrat în casă de unde a sustras bunurile.

Aceasta a vândut o parte dintre bunuri: aragazul l-a dat pe 200 de lei, o cratiţă a vândut-o pe 20 de lei, iar masa de sticlă i-a dat-o fiicei sale.

”La sfârşitul anului 2017, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în locuinţa persoanei vătămate de unde au sustras o butelie de gaz, astfel că sistemul de închidere al uşii de acces în imobil a fost atât de deteriorat, încât nu a mai permis asigurarea acesteia, context în care a profitat de faptul că uşa de acces nu era asigurată, a pătruns în imobil şi a sustras bunurile”, a spus femeia în instanţă potrivit motivării, citată de alba24.ro.

La termenul de judecată din data de 17 martie 2021, inculpata a arătat că recunoaşte prejudiciul produs prin fapta sa persoanei vătămate ca fiind în cuantum de 1.240 lei, reprezentând valoarea sobei sustrase – 600 lei, aragaz – 200 lei, oală – 20 lei, 2,5 metri cub lemn – 100 lei, 8 pături – 40 lei fiecare.

Drept urmare, pentru faptele sale, femeia a fost condamnată în 21 mai 2021 la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare, plata a 1.240 de lei daune materiale dar şi 700 de lei cu titlul cheltuieli de judecată. Hotărârea instanţei de fond a fost contestată la Curtea de Apel.

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

Biblioteca Batthyaneum, unde se află faimosul manuscris Codex Aureus, rămâne a Statului Român. Justiţia s-a opus retrocedării către Biserica Catolică

 

Poliţistul-şef la ”Ordine publică”, judecat pentru alcool la volan. De ce a respins instanţa acordul cu procurorii

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite