Doi morţi şi cinci dispăruţi, după o coliziune pe Dunăre. Salvatorii ungari continuă căutările

0
Publicat:

Salvatorii ungari continuă, în decursul zilei de duminică, să caute supraviețuitori ai unui tragic accident naval, produs sâmbătă pe fluviul Dunărea. Bilanțul actual este de doi morți și cinci dispăruți. Potrivit unui anunț al poliției, coliziunea s-a produs între o navă de croazieră și o barcă cu motor, relatează AFP și Reuters.

Un accident naval s-a produs sâmbătă pe fluviul Dunărea, în Ungaria FOTO Arhivă
Un accident naval s-a produs sâmbătă pe fluviul Dunărea, în Ungaria FOTO Arhivă

Poliția a fost alertată sâmbătă seara, când un bărbat cu capul însângerat a fost găsit în apropierea satului Veroce, la aproximativ 55 km nord de Budapesta. Din discuția cu acesta, autoritățile au dedus că bărbatul fusese implicat într-un accident naval și au început imediat să cerceteze sistematic zona.

În timpul cercetărilor, au fost descoperite cadavrele a două persoane, un bărbat și o femeie, precum și o barcă cu motor avariată, care a fost adusă la mal. Purtătorul de cuvânt al poliției, Soma Csecsi, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că barca transporta opt adulți, dintre care cinci - trei bărbați și două femei - rămân dispăruți și sunt căutați activ de echipele de salvare.

În apropierea orașului Komarom, poliția a descoperit o navă de croazieră cu pagube vizibile. A fost lansată o anchetă in rem pentru obstrucționarea traficului fluvial care a provocat moartea mai multor persoane, însă cauza exactă a accidentului rămâne necunoscută pentru moment.

Media de stat din Ungaria au difuzat imagini cu nava de croazieră, identificată ca fiind sub armatorul elvețian Heidelberg, având o lungime de 109 metri. Nu se cunosc încă detalii despre numărul de persoane aflate la bord sau naționalitatea acestora.

Accidentul readuce în memorie tragicul incident din 29 mai 2019, când două nave s-au ciocnit pe Dunăre, în centrul Budapestei, în apropiere de Parlament. Acesta a fost cel mai grav accident de navigație din Ungaria în peste jumătate de secol, soldat cu moartea a 25 de turiști sud-coreeni și doi membri ai echipajului ungari.

Echipele de salvare rămân mobilizate, încercând să găsească supraviețuitori și să elucideze circumstanțele exacte ale acestui nou incident tragic pe Dunăre. Autoritățile cer sprijinul comunității locale și al oricăror martori care ar putea oferi informații.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite