Directorul Organizaţiei Oxfam a demisionat în urma unui scandal sexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul adjunct al Oxfam, Penny Lawrence, din Marea Britanie, a demisionat luni, în urma acuzaţiilor aduse reprezentanţilor organizaţiei de caritate cu privire la un scandal sexual, informează CBS.

Personalul Oxfam a fost acuzat că ar fi plătit mai multe prostituate pentru servicii sexuale după cutremurul din 2010 care a devastat insula Haiti.

Uniunea Europeană  a solicitat luni Oxfam să se justifice cu privire la scandalul de prostituţie din Haiti din 2011, avertizând organizaţia neguvernamentală că în situaţia în care se dovedeşte faptul că standardele etice au fost încălcate, departamentul britanic respensabil cu Dezvoltarea Internaţională va reduce finanţarea.

Conducerea Oxfam  a fost convocată  de guvernul britanic pentru a-şi explica modul în care în care s-a desfăşurat ancheta.

Comisia Europeană a declarat tot luni că are o abordare „fără toleranţă” faţă de orice organizaţie care se abate de la standardele etice.

„Ne aşteptăm ca Oxfam să clarifice pe deplin acuzaţiile cu maximă transparenţă şi suntem pregătiţi să revizuim şi, dacă este necesar, să oprim finanţarea oricărui partener care nu se supune standardelor etice prevăzute”, a declarat purtătorul de cuvânt Maja Kocijancic.

UE a oferit Oxfam echivalentul a 2 milioane de dolari pentru finanţarea activităţii în Haiti în 2011, a afirmat ea.

Oxfam, care are aproximativ 5.000 de angajaţi şi 23.000 de voluntari, a anunţat noi măsuri de combatere a cazurilor de abuz sexual, însă directorul executiv Mark Goldring a insistat că nu a fost acoperită în 2011.

Organizaţia este acuzată că nu a avertizat cu privire la despre personalul implicat, care le-a permis persoanelor vulnerabile să obţină locuri de muncă.

Departamentul pentru Dezvoltare Internaţională din Marea Britanie a declarat că îşi revizuieşte relaţia cu Oxfam, căreia i-a oferit echivalentul a aproape 44 milioane de dolari pe parcursul anului 2017.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite