De ce va fi interzisă circulația mașinilor în centrul orașului Milano. „Tranziția necesită efort”

0
Publicat:

Primarul orașului Milano, Giuseppe Sala, a dezvăluit joi un plan curajos, care vizează interzicerea circulației mașinilor în centrul orașului. Ținta de implementare ar fi până în prima jumătate a anului 2024.

Mașinile ar urma să fie interzise în centrul orașului Milano FOTO Shutterstock
Mașinile ar urma să fie interzise în centrul orașului Milano FOTO Shutterstock

Această mișcare ambițioasă vine în contextul eforturilor de reducere a impactului ecologic și de promovare a unui mediu urban mai curat și mai prietenos.

Edilul a făcut anunțul în cadrul evenimentului „Il Verde e il Blu Festival”, unde a subliniat importanța unei tranzitii ecologice și necesitatea de a lua în considerare toate aspectele societății. El a susținut că această decizie nu este destinată doar unei elite, ci are ca scop beneficiul întregii comunități.

„Este clar că tranziția (ecologică) necesită efort și, evident, trebuie să ne gândim la cei aflați în dificultate atunci când luăm decizii”, a declarat Sala, arătându-și astfel interesul pentru nevoile diverse ale locuitorilor orașului.

Măsura ar urma să facă orașul mai prietenos pentru pietoni și bicicliști.

„La Milano trebuie să fim pionieri și să avem curajul și bunul simț de a face lucruri”, a mai spus spus primarul.

Planul de a închide centrul orașului Milano pentru traficul privat, în prima jumătate a anului 2024, reprezintă un pas semnificativ în eforturile de combatere a schimbărilor climatice și de îmbunătățire a calității vieții pentru locuitorii orașului. Giuseppe Sala a confirmat că planul va începe cu centrul orașului și, ulterior, va fi extins.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite