Cum îl protejează CIA pe Zelenski?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Serviciile de informaţii americane avertizează Ucraina cu privire la atacurile ruseşti iminente. Forţele Armate ale Ucrainei schimbă locaţia apărării aeriene şi a aviaţiei, după care Federaţia Rusă bombardează literalmente câmpuri goale, relatează NBC News, citând surse.

Se observă că datele au fost transmise armatei ucrainene aproape în timp real. Erau imagini din satelit, locuri în care operează anumite tipuri de unităţi ale armatei ruse.

După astfel de informaţii, Forţele Armate ale Ucrainei au schimbat locaţiile mijloacelor de apărare aeriană şi aviaţie pentru a le proteja de bombardamente. Datele au ajutat Ucraina să doboare un avion de transport rusesc cu sute de militari ruşi în primele zile de război şi să perturbe asaltul asupra aerodromului din Gostomel, regiunea Kiev. După aceea, Rusia nu a putut transfera forţe suplimentare la Kiev. 

NBC News susţine că datele spionajului american oferă, printre altele, securitate preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, pe care Rusia încearcă să-l omoare. Sursele NBC News, printre care foşti şi actuali oficiali, spun că CIA foloseşte resurse semnificative de colectare de informaţii pentru a-l proteja şi se consultă cu partea ucraineană pentru a-l muta mai bine pe preşedinte. 

Ucraina schimbă aproape zilnic locaţia apărării aeriene şi a aviaţiei datorită datelor din Statele Unite. Acesta este unul dintre motivele pentru care Rusia nu a reuşit să stabilească supremaţia aeriană. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite