Cum consideră Papa Francisc că ar trebui sprijinite tinerele mame, pentru a combate scăderea natalității

0
Publicat:

În cadrul unei conferințe organizate la Roma, Papa Francisc a subliniat importanța susținerii mamelor și a combaterii scăderii natalității prin politici și decizii pe termen lung.

Papa Francisc vorbește despre cum ar trebui să fie susținute tinerele mame FOTO Getty Images
Papa Francisc vorbește despre cum ar trebui să fie susținute tinerele mame FOTO Getty Images

Suveranul Pontif a evidențiat necesitatea instituirii unor politici eficiente pentru sprijinirea familiilor și a tinerei generații.

Este necesar ca mamele să nu fie puse în situația de a alege între locul de muncă și îngrijirea copilului, a subliniat Papa Francisc.

Mesajul său a insistat asupra imperativului creării unui mediu în care tinerii să poată împlini aspirațiile legitime, fără a fi presați de constrângeri socio-economice.

Este nevoie urgentă la nivel instituţional de politici eficiente şi curajoase şi de decizii concrete pe termen lung. Este nevoie de un angajament mai puternic din partea guvernelor, astfel încât generaţiile tinere să-şi poată împlini visurile legitime. (...) de asemenea, este necesar să eliberăm numeroase cupluri tinere de povara nesiguranţei locului de muncă şi de imposibilitatea de a cumpăra o locuinţă, a mai spus Suveranul Pontif.

În plus, a criticat investițiile în industria de mijloace contraceptive, evidențiind că acestea concurează în generarea veniturilor cu producția de armament.

Un demograf mi-a spus că în prezent investiţiile care generează cele mai multe venituri sunt în producţia de armament şi respectiv de contraceptive. Unele distrug vieţi, celelalte împiedică vieţi. Este foarte rău că acestea sunt investiţiile care generează cele mai mari venituri, a declarat Papa Francisc, subliniind consecințele negative ale acestei prioritizări economice.

Declarațiile sale survin în contextul unei dezbateri tot mai aprinse în Italia cu privire la drepturile reproductive și la politicile guvernamentale în domeniu.

Recentele controverse au inclus huiduieli la adresa ministrului italian al familiei, Eugenia Roccella, din cauza poziției critice față de dreptul la avort. Ca urmare a protestelor, ministrul a renunțat la discursul programat la conferința privind inversarea declinului natalității din țară.

Într-un gest de susținere, Președintele Sergio Mattarella și premierul Giorgia Meloni și-au exprimat solidaritatea cu Eugenia Roccella, în contextul în care guvernul italian a adoptat recent măsuri pentru accesul activiștilor pro-viață în clinicile de avort.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite