Cum ajută locuitorii din Crimeea armata ucraineană, care și-a întețit atacurile asupra Peninsulei ocupate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din Crimeea ajută armata ucraineană să detecteze locația sistemelor de apărare antiaeriană rusești, a dezvăluit pentru Radio NV Taras Berezoveț, politolog și membru al unei brigăzi pentru operațiuni speciale, potrivit New Voice of Ukraine.

Sabotajele și atacurile cu drone s-au înmulțit în Crimeea FOTO Twitter
Sabotajele și atacurile cu drone s-au înmulțit în Crimeea FOTO Twitter

„Trebuie spus că locuitorii Crimeii ne ajută în mod activ”, a relatat Berezoveț, ofițer în cadrul Brigăzii pentru operațiuni speciale Ivan Bohun, în cadrul căreia luptă, alături de ucraineni, militari din mai multe țări.

„Ei evidențiază fotografii și videoclipuri cu aceste complexe în acțiune [...] Adică, apărarea inamicului este dezvăluită mai întâi urmărind UAV-urile care sunt interceptate sau doborâte de [apărarea aeriană] rusă. Unii se arată nemulțumiți de această [strategie]. O socotesc risipă de resurse. Dar, de fapt, are foarte mult sens, întrucât dronele fac posibilă detectarea sistemelor de apărare aeriană rusești”, a explicat el.

Acesta a mai dezvăluit că șeful ocupației rusești din Crimeea, Serghei Aksionov, precum și alți oficiali, lansează în mod constant amenințări menite să descurajeze populația să partajeze acest gen de informații pe rețelele de socializare, dar că acestea par să nu aibă efect, a precizat Berezoveț.

„Aceste fotografii și videoclipuri apar oricum”, a precizat Berezoveț.

Pe 24 august, când Ucraina sărbătorește Ziua Independenței, forțele speciale ucrainene au anunțat că au debarcat cu succes într-o așezare din Crimeea unde se află o bază militară rusă, distrugând echipamente și ucigând circa 30 de ocupați înainte de a se retrage fără a suferi pierderi.

Cu o zi înainte, în aceeași zonă, pe Capul Tarhankut, ucrainenii au distrus un sistem rusesc de rachete antiaeriene S-400 Triumph.

Jurnalistul ucrainean Iurii Butusov a relatat că acesta a fost țintit cu rachetele de croazieră ucrainene Neptun.

Explozii au răsunat în Crimeea și în noaptea de 25 august, autoritățile de ocupație anunțând că ucrainene au interceptat/ deviat cu dispozitive de război electronic toate cele 42 de drone ucrainene lansate asupra Sevastopol, sediul Flotei ruse a Mării Negre.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite