Crește numărul morților în accidentul de tren din Grecia. Cel mai nou bilanț VIDEO

0
Publicat:

Potrivit celei mai recente actualizări oficiale a pompierilor, bilanțul confirmat al accidentului de tren din Tempe este de 46 de morți.

Potrivit celei mai recente actualizări oficiale a pompierilor, bilanțul confirmat al accidentului feroviar din Tempe este de 46 de morți, în timp ce investigațiile continuă.

Șapte corpuri carbonizate au fost recuperate încă de dimineață din vagonul restaurant, care a fost strivit de primul vagon de clasa a doua, potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Pompieri, Vassilis Vathrakogiannis.

Cu toate acestea, merită menționat faptul că informațiile din cadrul Departamentului de pompieri cu privire la numărul de morți sunt confuze. Anterior, în contactul "K" cu biroul de presă al Corpului, informarea vorbea de 47 de victime confirmate.

Dimineața, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Pompieri, Yannis Artopoios, a declarat pentru ERT că se desfășoară o operațiune în condiții dificile pentru a scoate oamenii din vagonul restaurant al trenului care circula pe ruta Atena - Salonic.

Identificarea cadavrelor

Joi la prânz este așteptat să înceapă identificarea cadavrelor victimelor accidentului de tren din Tempe, care au fost recuperate până în prezent, cu ajutorul procedurii ADN, de către poliție în colaborare cu serviciul de medicină legală.

La finalul procesului, cadavrele vor fi predate rudelor acestora.

Starea persoanelor rănite

Starea celor răniți în accidentul feroviar de la Tempi pare să fie stabilă, aceștia fiind tratați în două spitale din Larissa. În afară de pacienții care se află la terapie intensivă și a căror stare este critică, restul nu sunt în pericol.

După cum a explicat pentru RES-MPA directorul Clinicii Ortopedice a Spitalului General din Larissa, Kostas Bargiotas, intervențiile chirurgicale au fost finalizate ieri, iar tuturor răniților li s-a acordat primul ajutor.

În același timp, se așteaptă ca majoritatea răniților din tragicul accident din Tempi, care sunt tratați în spitalele din Salonic, să fie externați din spitalele în care sunt tratați.

Șeful de gară se confruntă cu acuzații grave la procuratură

Șeful de gară din Larissa se va confrunta joi cu acuzații grave în fața procurorului.

Urmărirea penală împotriva sa pentru greșelile sale penale va viza ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă cu aceeași calificare penală, în timp ce acuzația de tulburare a siguranței circulației care i se aduce este cea mai gravă (infracțiune) care, în baza unei modificări recente a Codului penal (articolul 291), prevede pedepse de la zece ani până la închisoare pe viață.

Proteste au izbucnit în Grecia în urma accidentului feroviar, mulți dintre manifestanți considerând că este vorba despre un accident care urma să se întâmple.

Protestatarii s-au ciocnit cu poliția în fața sediului central al Hellenic Train din Atena, compania responsabilă de întreținerea căilor ferate din Grecia. 

De asemenea, proteste au avut loc în Salonic și în orașul Larissa, aproape de locul unde s-a produs dezastrul marți seara. 

Guvernul a spus că o anchetă independentă va face dreptate. 

Trei zile de doliu național au fost declarate în întreaga țară în urma incidentului, în care un tren de pasageri s-a ciocnit cu un marfar.

Mulți dintre cei 350 de pasageri aflați la bord erau studenți, în vârstă de 20 de ani, care se întorceau la Salonic după un weekend prelungit pentru a sărbători Postul Mare. 

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a spus că accidentul s-a datorat „unei erori umane tragice”. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite