Cresc drastic amenzile pentru călătorii prinși fără bilet în trenurile din Anglia

0
Publicat:

Potrivit noilor reguli intrate în vigoare din acest an, călătorii prinși fără bilete în trenurile din Anglia vor plăti o amendă majorată de 100 de lire sterline, față de 20 de lire cât erau obligați să plătească anterior.

Tren. Foto Shutterstock
Tren. Foto Shutterstock

Este vorba despre o creștere a amenzii cu 80 de lire. Sancțiunea poate fi redusă la jumătate (50 de lire), dacă este plătită în termen de 21 de zile, odată cu achitarea prețului biletului de călătorie, potrivit diasporaro.co.uk.

Majorarea amenzilor vine după ce Ministerul Transporturilor a declarat că sistemul iniţial de sancționare, care funcționa din 2005 fără nicio actualizate, n-a reușit să-i descurajeze pe cei care nu plăteau biletele.

Neplata biletelor aduce industriei feroviare britanice o pagubă de 240 de milioane de lire pe an, potrivit Rail Delivery Group, organizație care reprezintă 23 de operatori de tren din UK.

Normele abia intrate în vigoare aduc amenzile practicate de National Rail mai aproape de sancțiunea de 80 de lire percepută de Transport for London și o egalizează cu cea a Manchester Metrolink, care percepe 100 de lire pentru cei care nu achită costul călătoriei, scrie National World, potrivit sursei citate.

Amintim că, în vara anului trecut a avut loc cea mai mare grevă a angajaţilor sistemului feroviar britanic din ultimii treizeci de ani. Angajaţii au cerut salarii mai mari şi condiţii de muncă mai bune. 

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite