Comandantul unui regiment din Doneţk se plânge că soldaţii săi mor de foame în luptele din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comandant al unui regiment din Donbas se plânge de starea soldaţilor săi FOTO The Mirror
Comandant al unui regiment din Donbas se plânge de starea soldaţilor săi FOTO The Mirror

Într-un videoclip distribuit pe Telegram, comandantul regimentului 113 al Republicii Doneţk, care luptă pentru Rusia, se plânge că a fost trimis în Ucraina fără arme, medicamente sau alimente corespunzătoare, scrie The Mirror.

În videoclipul difuzat de un canal de Telegram pro-rus, publicat de The Mirror, acesta stă în faţa soldaţilor săi înarmaţi, citind de pe o foaie. El dezvăluie cum au luptat pe frontul din regiunea Herson încă din februarie „în foame şi frig”, fără medicamente sau arme corespuzătoare.

Unii dintre soldaţi sunt îmbrăcaţi în maiouri sau poartă pantofi sport, deşi se află în prima linie. Camera surprinde rănile unora dintre ei.

Comandantul spune că au fost trimişi să fie măcelăriţi şi cere să se întoarcă la Doneţk şi să fie oprită mobilizarea forţată acolo.

„Nu a trecut nimeni de vreun control medical, au mobilizat copii care suferă de boli psihice, taţi ai multor copii, tutori”.

Canalul Telegram pare să reprezinte luptători din regiunea Donbas din estul Ucrainei şi a postat în mod regulat videoclipuri în care aceştia se plâng de modul în care Rusia a tratat regiunea pe care pretinde că o eliberează şi pentru care luptă.

Kamil Galeev, cercetător la Centrul Wilson, a subliniat modul în care trupele din aceste regiuni duc adesea povara conflictului.

Două regimente din autoproclamata Republică Doneţk au refuzat recent să lupte şi au făcut plângeri aproape identice comandantului regimentului 113.

Ei spun că sunt folosiţi drept „carne de tun” sau trataţi ca nişte mercenari. Dezvăluirile vin după ce în ultimele luni Rusia a făcut eforturi să-şi relanseze campania împotriva Ucrainei, inclusiv căutând să-şi consolideze forţele de luptă cu noi recruţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite