Cine este Mohamed Amra, supranumit „Musca“, deținutul evadat în ambuscada în care au fost uciși doi polițiști francezi

0
Publicat:

Doi ofițeri de poliție francezi au fost uciși și trei au fost răniți într-o ambuscadă asupra unei dube de penitenciar. Deținutul din vehicul a fugit.

Mohamed Amra, deținutul evadat FOTO: X
Mohamed Amra, deținutul evadat FOTO: X

Mohamed Amra, prizonierul care a evadat dintr-o dubă a închisorii în timpul unei ambuscade a unor bărbați înarmați care au ucis doi ofițeri de penitenciare și au rănit alte persoane, ar avea legături cu o bandă din orașul Marsilia din sudul țării, care a fost afectat de violențe între bande legate de droguri, scrie bbc.com.

Cunoscut sub supranumele de „Musca”, Amra era dus de la tribunal la o închisoare din orașul Rouen, în apropiere de Paris, marți, când o mașină a intrat în duba închisorii la o stație de taxare, iar bărbați înarmați au deschis focul.

Procurorii spun că bărbatul de 30 de ani fusese condamnat pentru furt prin efracție la 10 mai și fusese, de asemenea, pus sub acuzare de procurorii din Marsilia pentru o răpire care s-a soldat cu un deces.

El era deținut la închisoarea Val de Reuil, în apropiere de Rouen, și se pare că se prezentase la un tribunal din apropiere în legătură cu aceste noi acuzații înainte de ambuscadă.

Amra nu era un „deținut supravegheat îndeaproape”, a declarat procurorul Laura Beccuau, folosind un termen pentru deținuții foarte periculoși.

Violența atacului a șocat și membrii familiei sale

Cu toate acestea, se pare că transportul său a necesitat în continuare o „escortă de nivel trei”, ceea ce înseamnă că cinci ofițeri de penitenciare au călătorit cu el.

Avocatul și mama lui Amra sunt șocați de nivelul de violență Avocatul său, Hugues Vigier, a declarat că Amra a avut deja o tentativă de evadare la sfârșitul săptămânii trecute prin tăierea cu ferăstrăul a gratiilor celulei sale, dar s-a declarat șocat de violența „impardonabilă” și „nebună”.

„Acest lucru nu corespunde impresiei pe care o aveam despre el”, a declarat avocatul pentru BFMTV. Vigier a declarat că asistentul său s-a întâlnit cu Amra marți dimineață.

În această dimineață a fost planificată o întâlnire scurtă, de aproximativ o oră, iar asistentul meu l-a văzut pe Amra și era perfect normal”, a spus el.

El știa despre transferul de marți, așa că este posibil să fi spus și altor persoane”.

Complicii săi păreau să fie pe deplin informați, deoarece așteptau la stația de taxare a autostrăzii.

Mama lui Amra a spus că acesta nu a dat niciun indiciu că ar încerca să evadeze.

„El nu vorbește cu mine. E fiul meu, nu vorbește cu mine despre nimic.”

Ea a spus că a mers să-l viziteze în mai multe dintre închisorile în care a fost deținut, dar „nu a spus niciodată nimic. Nu înțeleg”.

Ea a descris că a izbucnit în lacrimi după ce a auzit despre ambuscadă.

Am cedat, am plâns - eram atât de indispusă - cum pot fi luate vieți în acest fel?”, a declarat ea pentru RTL.

Femeia a descris, de asemenea, viața fiului ei în sistemul penitenciar, spunând că a fost „târât în stânga și în dreapta și în centru, l-au pus în izolare în loc să-l condamne o dată pentru totdeauna”.

El fusese deținut în închisori separate din Marsilia, Paris și Rouen în timpul procesului judiciar împotriva sa pentru furt, care s-a soldat cu o condamnare la 18 luni de închisoare.

Amra avea 13 condamnări anterioare pentru infracțiuni în mare parte minore, inclusiv pentru conducere fără permis, furt și refuzul de a opri la semnul poliției, potrivit BFMTV.

Cu toate acestea, implicarea sa în moartea unui bărbat din Dreux, în apropiere de Rouen, care a fost răpit la Marsilia, în acte legate de traficul de droguri, sugerează o implicare cu infractori mai serioși.

Violența legată de droguri „explodează” în Franța, potrivit unui raport

Atacul puternic înarmat care l-a eliberat a avut loc în aceeași zi în care Senatul francez a publicat un raport care avertiza că Franța este „scufundată” de criminalitatea legată de droguri.

Raportul constată o „explozie atât a cererii, cât și a ofertei” în comerțul ilegal cu droguri, avertizând: „Nici o parte a teritoriului național și nici o clasă socială nu scapă de sub incidența criminalității legate de droguri... traficul de droguri se infiltrează peste tot, cu o exacerbare concomitentă a violenței”.

Comerțul cu droguri s-a răspândit în întreaga țară, făcând incursiuni în zonele rurale și în orașele de dimensiuni medii, a declarat acesta.

Răspândirea criminalității legate de droguri nu este doar rezultatul mafiei străine. Este, de asemenea, opera unor organizații franceze structurate și periculoase care acționează fără nicio limită, fie că este vorba de cea financiară, teritorială sau de exercitarea violenței", se arată în raport.

Ieri, Nicolas Bessone, procurorul pentru regiunea Marsilia, a declarat pentru postul de televiziune France 2 că bandele de traficanți de droguri au devenit atât de bogate și puternice încât reușesc să se infiltreze în sistemul judiciar din Marsilia, corupând funcționarii publici.

Anul trecut, aproximativ 50 de persoane au fost ucise în Marsilia în împușcături legate de droguri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite