Video Ciclonul Boris lovește Italia. Alerte de ploi abundente, inundații și vânt puternic

0
Publicat:

Ciclonul Boris se abate și asupra Italiei. Meteorologii italieni au emis atenționări de ploi abundente, vânt puternic și inundații valabile în cea mai mare parte a țării. Afectate de inundații au fost mai multe țări, printre care și România. 

Slovacia și Ungaria se pregătesc pentru posibile inundații. Foto: Arhivă
Slovacia și Ungaria se pregătesc pentru posibile inundații. Foto: Arhivă

Apele au măturat deja străzile orașului italian Pescara, conform BBC. Sunt așteptate ploi abundente și în regiunile Emilia-Romagna și Marche. Conform pompierilor din Pescara, peste 200 de persoane au solicitat ajutor.

De altfel, în Italia, Serviciul național de protecție civilă a emis atenționări valabile în aproape 50 de regiuni pentru miercuri, 18 septembrie, atrăgând atenția că există risc de furtuni, alunecări de teren și inundații. 

Polonia, Cehia și Austria s-au confruntat deja cu inundații catastrofale provocate de ciclonul Boris. În plus, autoritățile din Croația, Ungaria și Slovacia au atras atenția că există risc de inundații în următoarele zile. 

Șase persoane au murit în Polonia, iar premierul Donald Tusk a declarat stare de dezastru natural pentru o lună. Cele mai grave inundații ar urma să se producă în cursul zilei de miercuri în orașul Wroclaw. 

Conform sursei citate, 15.000 de persoane au fost evacuate în Republica Cehă, iar orașul Ostrava a fost puternic afectat, după ce râul a ieșit din matcă după ploile abundente care au căzut marți. 

În plus, și Slovacia și Ungaria se pregătesc pentru posibile inundații. 

Amintim faptul că mai multe județe din România au fost grav afectate de inundațiile provocate de ciclonul Boris. Județele Galați, Vaslui, Iași și Timiș au fost măturate de ape, iar casele au fost distruse. Șapte persoane au murit.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite