Putin vrea „să pună mâna pe regiunile Doneţk şi Luhansk până în martie”, conform serviciilor secrete de la Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vladimir Putin i-a transmis noului comandant al trupelor armate ruse din Ucraina, generalul Valeri Gherasimov, „să pună mâna pe regiunile Doneţk şi Luhansk până în martie”, conform purtătorului de cuvânt al Direcției Principale de Informații (GUR) din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev, Andrii Iusov, relatează UNIAN.

Vladimir Putin
Putin „urmăreşte distrugerea ucrainenilor ca popor”. FOTO Profimedia (Arhivă)

Potrivit lui Iusov, „Putin nu acordă atenţie la ceea ce se întâmplă cu adevărat pe front. Preşedintele rus urmăreşte distrugerea ucrainenilor ca popor şi a Ucrainei ca stat independent”

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu l-a numit, în urmă cu o săptămână, comandant al trupelor armate combinate care luptă în Ucraina pe șeful Statului Major rus, generalul Valeri Gherasimov. Adjuncții săi sunt comandantul Forţelor Aerospaţiale ale Rusiei, generalul Serghei Surovikin, comandantul Forţelor Terestre, generalul Oleg Saliukov, dar şi adjunctul șefului Statului Major, general-locotenentul Aleksei Kim.   

De asemenea, liderul de la Kremlin a afirmat pentru un post de televiziune rusesc că se declară mulțumit de ceea ce numește el „operațiunea militară specială” din Ucraina și susține că „totul se desfășoară conform planului Ministerului Apărării şi Statului Major”. 

Amintim că, la sfârşitul lunii septembrie, liderul de la Kremlin a oficializat alipirea regiunilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, care reprezintă aproximativ 18% din teritoriul Ucrainei.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite