Ce pedepse primesc în Spania cei care abuzează animalele de companie. Câinii nu pot fi lăsați singuri mai mult de o zi

0
Publicat:

În Spania au fost adoptate schimbări radicale la legile privind bunăstarea animalelor, prin care oferă animalelor de companie, considerate „fiinţe conştiente”, o protecţie legală mai solidă împotriva neglijării, abandonului sau abuzului, potrivit ziarulromanesc.es.

Animal de companie. FOTO Shutterstock
Animal de companie. FOTO Shutterstock

26 de milioane de animale de casă de pe teritoriul Spaniei, majoritatea câini şi pisici, sunt vizate de legea adoptată în cadrul reformelor pentru bunăstarea animalelor, promovate de guvernul de coaliţie de stânga, reforme care au provocat dezbateri aprinse în Spania.

Pisicile nu pot fi lăsate singure mai mult de trei zile

Legea prevede ca animalele de companie să fie cazate într-o manieră adecvată speciei, protejate de frig şi căldură și să primească tratament veterinar în caz de nevoie. Mai mult, câinii nu pot fi lăsaţi singuri mai mult de o zi, iar pisicile, maximum trei zile.

Stăpânii de animale vor trebui să încheie o asigurare de răspundere civilă pentru animalele de companie pe care le deţin.

Amenzi uriașe sau chiar sentinţe cu închisoarea

Pentru rele tratamente aplicate animalelor de companie sau alte încălcări ale codului bunăstării animalelor sunt prevăzute amenzi de până la 200.000 de euro sau chiar sentinţe cu închisoarea.

În cazul constatării unui abuz asupra animalului de companie, acesta va fi confiscat şi va fi încredinţat unui centru pentru animale.

Uciderea unui animal de companie e ilegală. Excepție fac doar situațiile în care se demonstrează că pun în pericol sănătatea publică sau când există o recomandare a unui veterinar, potrivit ziarulromanesc.es.  

Măsurile nu se referă însă și la animalele de la ferme. Câinii de vânătoare, trataţi uneori cu o cruzime deosebită, sunt exceptaţi din prevederile legii în urma protestelor asociaţiilor de vânători. Și în cazul câinilor poliţişti şi câinilor însoţitori precum şi câinilor de turmă se aplică excepţii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite